Meteen naar de inhoud

Zakelijke bankrekening ZZP

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]  

Zakelijke bankrekening ZZP

Nadat jij je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel is het officieel, je bent de eigenaar van je eigen onderneming. Je gaat te maken krijgen met extra kosten en inkomsten. Om deze reden is het handig om een zakelijke bankrekening te openen. Deze geeft een duidelijk beeld van de inkomsten en uitgaven van jouw onderneming. Wij maken het ondernemen graag wat makkelijker voor je! Daarom hebben wij alles over een zakelijke bankrekening voor jou op een rijtje gezet.

 

Wat is een zakelijke bankrekening?

Een zakelijke bankrekening is een aparte bankrekening die jij gebruikt voor alle fiscale zaken van jouw eigen onderneming. Met een zakelijke rekening heb jij al je inkomsten en uitgaven van je onderneming overzichtelijk bij elkaar.

 

Heb jij een zakelijke rekening nodig?

Wat de belastingdienst betreft is het hebben van een zakelijke rekening niet verplicht. Toch staat het bij veel banken in de voorwaarden dat je je privérekening niet als zakelijke rekening mag gebruiken. Houd hier dus rekening mee. Een zakelijke rekening is zeker aan te raden voor een ondernemer. Je hebt een zakelijke rekening nodig wanneer je bij de bank geld wilt lenen voor jouw onderneming. Ook wanneer je klanten met iDEAL, incasso of pin willen betalen heb je een zakelijke rekening nodig. Een zakelijke rekening heeft nog veel meer voordelen

 

Beter overzicht

Een zakelijke rekening zorgt onder andere voor een beter overzicht in de financiën van je bedrijf. Met een zakelijke rekening zie je namelijk precies wat je verdient met je bedrijf en welke kosten je maakt. Het is een handige manier om je zakelijke administratie te scheiden van jouw privé administratie. Wanneer je al je kosten en inkomsten op je privé bankrekening hebt staan is dit erg verwarrend. Een maand later weet jij namelijk echt niet meer welke lunch zakelijk was en welke privé. Ditzelfde geldt voor zaken zoals tanken, het kopen van boeken en ga zo maar door.

 

Professionaliteit

Met een zakelijke rekening om jij een stuk professioneler en betrouwbaarder over op je klanten. Jouw zakelijke rekening staat namelijk op de naam van je bedrijf. Bij een privé rekening staat deze op jouw eigen naam. Je klanten zien bij een zakelijke bankrekening jouw bedrijfsnaam terug op de offertes, facturen en de bankafschriften na de betaling van de facturen. Wanneer je je klanten een offerte of factuur stuurt met een privérekening staat jouw achternaam hier op. Dit kan voor veel verwarring zorgen.

 

Boekhouding

Tot slot kun je jouw zakelijke rekening makkelijk koppelen aan een boekhoudpakket. Hierdoor verloopt jouw boekhouden veel gemakkelijker. Laat jij je boekhouding doen door een boekhouder? Met een zakelijke rekening is je boekhouder veel minder lang bezig met het uitzoeken van zaken en betaal je minder aan je boekhouder. Ook hoef je je persoonlijke geldzaken niet met je boekhouder te delen wanneer je een zakelijke rekening hebt.

 

TIP

Doe jij als zzp’er je boekhouden zelf? Dit is erg tijdrovend. Wij snappen als geen ander dat jij dan geen zin hebt om veel tijd te besteden aan de boekhouding. Wanneer je geen boekhouder wilt inhuren zou je een online boekhoudprogramma kunnen overwegen. Deze maakt het factureren en boekhouden een stuk gemakkelijker.

 

Kosten zakelijke rekening

Een zakelijke rekening is duurder dan een privérekening. Naast het feit dat je een hoger maandbedrag voor de zakelijke rekening moet betalen, betaal je ook nog eens per transactie. Bij een privérekening is dit niet het geval. Toch vallen de kosten wel mee. Je mag van de belastingdienst de kosten van je zakelijke rekening opvoeren als bedrijfskosten. Deze bedrijfskosten zijn aftrekbaar bij het indienen van je belastingaangifte. Zo betaal je ook minder belasting.

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]