Ga naar de inhoud

Kassasystemen winkel ZZP

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Kassasystemen winkel ZZP

Het moment is daar, je opent je eigen winkel of webwinkel. Je droom als ondernemer wordt werkelijkheid. Dit is een spannende en leuke periode waar veel bij komt kijken. De laatste tijd heb je veel moeten regelen en je wilt natuurlijk dat je winkel goed gaat lopen. Een goed kassasysteem is daarvoor van essentieel belang, want mensen zullen de producten of diensten die ze bij je afnemen natuurlijk wel moeten betalen. Maar wat houdt een kassasysteem precies in, en welke kies je? Wij helpen je op weg.

 

Wat is een Kassa systeem?

De definitie van een kassasysteem is eigenlijk heel simpel: ‘een systeem/ programma/ software waar de kassa op draait’. Er zijn veel verschillende kassasystemen, en deze hebben allemaal weer hun eigen eigenschappen die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw bedrijf. Een kassasysteem is veel meer dan iets waar je je geld in registreert. Met een kassasysteem kan je onder andere je klantenbestand beheren, je voorraad controleren, je boekhouding bijhouden en ga zo maar door. Je kunt kiezen voor een vast kassasysteem of een kassa app. Het belangrijkst is dat je een systeem kiest dat het beste werkt voor jouw bedrijf en het meest gebruiksvriendelijk is voor jouw klanten.

 

Waar gebruik je een kassasysteem voor:

Een kassasysteem wordt voor de volgende dingen gebruikt:Het optellen van bedragen

Het aftrekken van bedragen

Het vastzetten van bonnetjes

Het koppelen van je klanten aan bonnetjes

Het bijhouden van je boekhouden

Het vastleggen van de btw

Het registreren van producten

Het bijhouden van je voorraad

 

Verschillende Kassasystemen:

Als starter kun je kiezen voor een uitgebreid kassasysteem, deze zijn over het algemeen sneller en kan je makkelijker aansluiten op een printer en een weegschaal voor producten. Op de markt zijn er verschillende kassasystemen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

   

Tip:

Wanneer jij je eigen winkel begint, is het aan te raden om je boekhouding online te doen. Dit is veel overzichtelijker dan al het papierwerk en het scheelt een hoop tijd.

 

Kassa app:

Als starter kan je naast een uitgebreid kassasysteem ook kiezen voor een kassa app. Een kassa app kan worden gekoppeld aan een webshop, betaalautomaat en aan een boekhoudsysteem. Je kunt een kassa app installeren op je tablet en telefoon. Dit zorgt ervoor dat je de kassa app altijd bij de hand hebt en je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Handig voor bijvoorbeeld in de horeca, wanneer je naar verschillende tafels moet lopen. Ook is een kassa app vaak een kleinere investering dan een uitgebreid kassasysteem, dit maakt het over het algemeen aantrekkelijker voor starters om gebruik te maken van een kassa app.

 

Pinautomaat

Tegenwoordig wordt er steeds meer met de pin betaald en nog maar nauwelijks contant. Om deze reden heb je naast een geldlade ook een pinautomaat nodig. Zonder pinoptie ga je namelijk veel geld mislopen. Het is dan ook van groot belang om een goed pinsysteem te hebben.

 

Wat heb je naast een kassasysteem nog meer nodig?

Nu jij hebt gekozen voor een kassa- en pinsysteem die goed bij jouw bedrijf passen en het meest gebruiksvriendelijk zijn voor je klanten ben je al goed op weg, maar je bent er nog niet. Naast het kassa- en pinsysteem heb je nog een paar andere zaken nodig:

Een geldlade

Een detectieapparaat om de echtheid van het geld te controleren

Een scanner voor de barcodes

Bonnetjes

En een weegschaal voor pakketjes

 

Webshop

Wanneer je naast een fysieke winkel ook een webshop hebt is het handig om deze webshop software aan je kassasysteem te koppelen. Hierdoor voorkom je namelijk misverstanden in je voorraad. Door de verschillende softwaresystemen aan elkaar te koppelen worden je fysieke aankopen automatisch verwerkt in de webshop software. Wanneer alles in een centrale voorraad wordt bijgehouden kan je nooit iets verkopen wat niet op voorraad is. Naast het feit dat de voorraad veel nauwkeuriger wordt bijgehouden scheelt het jou ook tijd, je hoeft je voorraden namelijk niet langer handmatig bij te houden. Wanneer je een webshop hebt is het zeker een aanrader om je webshop software aan je kassasysteem te koppelen!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]