Meteen naar de inhoud

Energiezuinig bedrijfspand

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Energiezuinig bedrijfspand

Iedereen, van particulier tot bedrijf, moet denken aan het milieu. Door je bedrijfspand energiezuinig te maken, draag jij je steentje bij. Bovendien kan je heel wat geld besparen. En dat klinkt een echte ondernemer ongetwijfeld als muziek in de oren.
 

Minder stroom gebruiken

De eerste stap op weg naar een energiezuinig bedrijfspand is natuurlijk minder stroom gebruiken. Kijk eens kritisch naar de verlichting in je pand. Zijn op sommige plekken onnodig lampen aan? Denk daarbij aan de keuken, kantine en toiletruimtes. Met een bewegingssensor brandt daar voortaan alleen maar licht als er iemand is. Verder kan het verwarmen en koelen van een pand vaak energiezuiniger. Zo kan de centrale verwarming best een graadje lager. Dat geldt ook voor de airco. Een ruimte die té warm is, werkt niet prettig, maar koud hoeft het ook niet te zijn. Dus trek een trui aan in de winter en iets luchtigs als het warm is. Ventileer het pand regelmatig. Droge lucht wordt namelijk sneller warm, waardoor minder stroom of gas nodig is. Tegenwoordig vervangen steeds meer bedrijven de cv-ketel door een warmtepomp; goed voor het milieu en ook nog eens lagere energiekosten.
 

 

Groene stroom

Veel ondernemers denken dat groene stroom duurder is dan grijze. Maar dat is meestal niet het geval. Het is sowieso een goed idee om je energiecontract eens nauwkeurig te bekijken om te zien wat je eigenlijk maandelijks aan stroom betaalt. De kosten van energie vergelijk je snel en eenvoudig bij een onafhankelijke vergelijkingssite. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je machines of computers minder goed werken op groene stroom. Net als met grijze energie komt er ook dan voldoende stroom uit de stopcontacten. Wil je nog energiezuiniger ondernemen? Dan kan je ook zelf stroom gaan opwekken, bijvoorbeeld via zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand.

 

Tips

Heb je al een online boekhoudprogramma? Hiermee kan je veel tijd besparen. Wij hebben ze met elkaar vergeleken. Kijk hier voor onze vergelijking.