Meteen naar de inhoud

Flexplek

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Flexplek huren

Thuis werken is iets dat steeds vaker voorkomt. Dit kan nog wel eens stil zijn, zo alleen werken aan de keukentafel. Ook blijven er als gevolg op kantoor regelmatig bureaus leeg. Dat is waar de flexplek komt kijken! Flex, of flexibele, werkplekken zijn steeds meer te zien. De dynamische en flexibele omgeving biedt de oplossing voor ZZP’ers en bedrijven: het is goedkoop en gezellig! 

 

Waarom?

Steeds meer mensen hebben de behoefte aan een actieve en dynamische omgeving. Met de flexplek kan dit worden gerealiseerd. Omdat alle documenten in de cloud zijn, kan er altijd en overal worden ingelogd: een flexibele manier van werken. Zo is thuis werken ook mogelijk, een enorme uitkomst voor degenen die zich minder goed kunnen concentreren.
Daarbij komt als groot voordeel dat je computerrekening en schoonmaakkosten drastisch afnemen. Je hebt namelijk geen ongebruikte ruimtes meer waar je voor hoeft te betalen. Door ‘gedeelde plekken’, worden de ruimtes zo goed mogelijk besteed en zijn lege bureaus verleden tijd! Bovendien is het natuurlijk veel gezelliger, omringd zijn door andere werkende ZZP’ers. Ook is er ruimte voor overleg en wat gegein op zijn tijd, dit zul je aan je eigen bureau of tafel niet zo snel meemaken.
Tip
– Enthousiast geworden over de flexibele werkomgeving? Je hoeft natuurlijk niet meteen volledig over te schakelen, er kan ook begonnen worden met een paar flexplekken. Zo kan er meteen getest worden of het voor jou en je medewerkers werkt.

 

Aandachtspunten

Bij het overwegen van de flexibele werkplek zijn er nog wel een paar punten waar je rekening mee kunt houden. Zo is er toch minder privacy wanneer je met meerdere collega’s in één ruimte werkt. Voor anderen kan dit echter wel weer als gezellig worden ervaren. Ook is er niet meer het eigen, persoonlijke plekje waar sommigen juist veel waarde aan hechten. Een flexplek waar werknemers continu komen en gaan, kan daarnaast nog wel eens als hinderlijk worden ervaren wegens het steeds verplaatsen van spullen.

Waar ook aan gedacht moet worden is een speciaal ingerichte ruimte om de klanten te ontvangen, dit gaat niet in de gezamenlijke ruimte. Om dit goed te laten verlopen is een reserveringssysteem van groot belang. Daarnaast is het met meerdere mensen in één omgeving essentieel over een goede ICT omgeving te beschikken. Maar al met al zijn deze punten prima te overzien.

 

Hoe?

Flexibel, dat is waar de flexplek voor staat. Een plek creëren hoeft dan ook helemaal niet moeilijk te zijn. Wanneer er tafels, computers en voldoende stopcontacten aanwezig zijn, heb je al snel een flexibele werkplaats. Vaak zie je bijvoorbeeld wel een loungebank of hoge zitplaats terug om de medewerkers van een comfortabele en inspirerende omgeving te voorzien.

Tip
– Weet je niet hoe je moet beginnen met het maken van een flexibele werkomgeving? Er zijn veel koffietenten, restaurants of andere bedrijven die al gebruik maken van de methode. Misschien kun je bij één van deze plaatsen dan ook een kijkje nemen om inspiratie op te doen!

 

Waar?

Misschien heb je het onbewust al op een flexplek gezeten: veel restaurants of lunchrooms beschikken namelijk over fijne, comfortabele werkplekken. Zo heb je bijvoorbeeld vast wel eens bij Starbucks gewerkt of afgesproken in een restaurant. Ben je op zoek naar iets anders? Om nog meer flexplekken te vinden, hebben we een overzicht van allerlei grote aanbieders voor je samengesteld! Grote en handige sites zijn:

Regus
De site ‘Regus.nl’ is de grootste aanbieder wat betreft flexplekken. Zo heeft het meer dan 3.000 vestigingen in ruim 100 landen en meer dan 1.000 steden! Ook worden er door de site verschillende mogelijkheden en prijsklassen aangeboden, dus er zit gegarandeerd iets voor je bij.

Website

Desktoday
Nieuwe inspirerende mensen ontmoeten? Via ‘Desktoday’ kun je je eigen eettafel delen met andere inspirerende vakmensen of bij een professional in de buurt af spreken. De ideale manier om (net)werken te combineren.

Website

Flexas.nl
Voor een overzicht van alle beschikbare ruimtes in verschillende Nederlandse steden kun je terecht bij Flexas. De site is met haar 2.000 kantoren in 170 steden een groot en veelzijdig platform. Zo kun je overal kantoorruimtes huren.

Website

Wehaveanyspace
De naam zegt het al: de intermediar ‘Wehaveanyspace’ helpt je gratis om iedere soort ruimte te vinden. De website richt zich met een groot en verscheiden aanbod kantoorpanden op zzp´ers en multinationals. Het team van specialisten denkt mee en geeft je een waardevol advies dat past binnen jouw budget.

Website

Tip
Wil je graag weten waar in jouw stad aangename flexplekken zijn? Dit zijn de fijnste plekken in:
Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Eindhoven
Zwolle
Groningen

 

Tip! Online boekhoudprogramma´s

Er bestaan tegenwoordig voor starters veel online boekhoudprogramma´s die het leven als ondernemer makkelijker kan maken. Kijk hier voor onze vergelijking.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]