Meteen naar de inhoud

Freelancers vraag en aanbod

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Freelancers vraag en aanbod

Er zijn tal van manieren om aan werk te komen als freelancer. Je kunt jezelf verhuren aan bedrijven, online – en offline jobs zoeken een strakke website vormgeven waardoor mensen jou juist vinden, maar je kunt natuurlijk ook leuke opdrachten zoeken op daarvoor speciaal ontwikkelde websites!

 

Er zijn namelijk websites waarbij opdrachtgevers opdrachten plaatsen, waar jij als Freelancer op kan reageren. Wanneer je bijvoorbeeld begint als Freelancer, wil je misschien een portfolio opbouwen, werk – en freelance ervaring opdoen maar het is natuurlijk ook gewoon super leuk om opdrachten uit te zoeken die bij je passen.

 

 

Soort marktplaats?

Ja, zo zou je het kunnen zien! Zoiets als een marktplaats voor Freelancers en opdrachtgevers.
Net zoals op marktplaats heb je er mensen tussen zitten die niet serieus zijn. Daarentegen zijn er ook genoeg grote opdrachtgevers met mooie en uitdagende opdrachten.

 

Bij dit soort vraag – en aanbod websites voor freelace werknemers en opdrachtgevers zit er ´achter de website´, een groep enthousiaste mensen die hun best doen de opdrachtgevers te screenen. Zulk soort websites willen namelijk ook niet, dat via hen een oplichter ruimte krijgt zichzelf te promoten.

 

 

Hoe gaat zoiets nu in zijn werk?

Globaal gezien gaat het als volgt. Een opdrachtgever heeft een goed idee voor een opdracht. Hierbij kun je denken aan het schrijven van een marketingplan, een tekst vertalen, het ontwerpen van een logo of bijvoorbeeld een webshop bouwen.

 

De opdracht wordt omschreven door de opdrachtgever en meestal wordt er dan ook aangegeven wat voor persoon met welke kwaliteiten gezocht wordt. De opdrachtgever zal de oproep uploaden en de tussenpersoon, in dit geval de medewerkers van de website waarop de oproep geplaatst wordt, zal eventueel de opdrachtgever nog bellen of mailen voor meer specifieke informatie. Hierna kan het ´bieden´beginnen!

 

Want wanneer jij als freelancer denkt; deze opdracht, dat past perfect bij mij, dan ga je natuurlijk deze opdrachtgever benaderen. Je bent wellicht niet de enige die reageert op een opdracht dus zorg ervoor dat je uniek bent. Bepaal wat jou geschikt maakt voor de job en zet jezelf in de markt. De opdrachtgever zal uiteindelijk beslissen wie er wordt aangenomen. Mocht jij nu de gelukkige zijn… Gefeliciteerd!

 

 

Welke websites kunnen jou helpen bij het vinden van opdrachten?

In Nederland zijn er een aantal websites die jou kunnen helpen aan een opdracht. Op deze pagina beschrijven we er een paar. Niet alle werkzaamheden zullen gevonden worden op de desbetreffende websites. Je hebt bijvoorbeeld websites die zich op specifieke websites richten maar ook wat algemenere websites. Hieronder vind je een paar websites die we hebben vergeleken die jou op weg kunnen helpen met top opdrachten.

 

Tekstklik.nl

Tekstklik is een platform met tekstschrijvers en vertalers die het anders doet. Het platform is zo gebouwd dat het de opdrachtgever direct uitnodigt om te gaan zoeken naar de beste match. Dit komt door de handige zoekbalk en heldere overzichtelijke profielen op de homepage.

Maar Tekstklik doet meer voor haar freelancers. Via social media promoten zij iedere professional actief en persoonlijk. Daarmee verhoog je de kans om gevonden te worden op het internet enorm.

Iedere tekstprofessional heeft zijn eigen, zeer uitgebreide profiel opgebouwd over meerdere pagina’s. Je kunt hierin alles over jezelf kwijt. Van achtergrondinformatie, vakgebieden en soorten tekst tot uurtarief, opleiding, werkervaring en portfolio. Er is volop ruimte voor al je contactgegevens inclusief je website en je social media-links. Zo ben je – in tegenstelling tot veel andere platforms – rechtstreeks benaderbaar voor een opdrachtgever.

Tekstklik zorgt dat je op het juiste moment zichtbaar bent: op het moment dat een opdrachtgever op zoek is naar jou! Kijk voor meer informatie op Tekstklik.nl

 

Hoofdkraan.nl

Hoofdskraan is een jonge frisse website waar je een persoonlijke groet krijgt van Floor. De website maakt veel gebruik van lichte pasteltinten en grafische vormgeving. Er wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je als freelancer een opdracht kunt vinden en opdrachtgevers kunnen direct en snel een opdracht plaatsen. Immers, hoe meer opdrachten de website kan aanbieden, hoe meer freelancers naar de website komen voor aansprekende taken.

Op de website kun je bij ´zoek opdracht´, zien op welk tijdstip de laatste opdracht geplaatst is, in welke categorie en wat de opdrachtgever zoekt. Enkele categorieën die de website aanbiedt zijn;

– Tekst &Vertaling
– Website & Applicatie
– Finance & Administratie
– Marketing & Communicatie

Opdrachten die je in deze maar ook andere categorieën kunt vinden zijn bijvoorbeeld het schrijven van een marketingplan voor een schoonheidssalon, het vertalen van juridische documenten, een IOS App updaten, ontwerpen van een nieuwsbrief en nog vele anderen uitdagende, leuke en aansprekende opdrachten.

Als freelancer kun je je gratis en vrijblijvend inschrijven. Hierdoor kun je je oriënteren en bekijken of deze website bij jou past. Niet iedereen zal hier namelijk opdrachten vinden. Als je bijvoorbeeld een architect bent, zul je wellicht teleurgesteld worden. Grafisch vormgevers zullen zich juist als een vis in het water voelen!

 

Offerti.nl

Offerti is net zoals Hoofdkraan een frisse en erg duidelijke website! Je kunt hier, op de homepage een kort introductiefilmpje bekijken waarin uitgelegd wordt wat Offerti precies inhoudt. Op de homepage staan ook de verschillende categorieën waarin je opdrachten kunt plaatsen als opdrachtgever en op kunt reageren als freelancer.

Op de website Offerti kun je onder andere de volgende categorieën vinden;

– Secretarieel
– Financieel
– Juridisch
– Vormgeving & Media

Opdrachten die je kunt binnenslepen zijn bijvoorbeeld; Het controleren van een contract, notuleer opdrachten, een Android App ontwikkelen of wellicht het opnemen van een reclame commercial!
het zijn dus zeer uiteenlopende opdrachten. De website biedt kleine ondernemingen maar ook grote bedrijven zoals Rabobank, OHRA en Bam plaats voor het plaatsen van opdrachten.

 

Freelance.nl

Freelance bestaat al vrij lang en dit kun je onder andere zien aan het aantal opdrachtgevers en freelancers dat telkens terugkomen voor het plaatsen of vinden van een nieuwe opdracht.

De website ziet er erg strak maar sober uit. In tegenstelling tot Offerti en Hoofdkraan biedt deze website minder duidelijke informatie over wat ze precies doet. Hieraan kun je ook zien dat de website vooral werkt met mensen die het principe van een online vraag en aanbod van opdrachten principe al kent!

Desalniettemin is het ook voor de beginnende freelancer zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen voor kleine of wellicht grotere opdrachten.

Enkele categorieën waarin je opdachten kunt vinden zijn onder andere;

– Website & Ontwikkeling
– Software & Applicaties
– Marketing & Sales
– Management

In tegenstelling tot Offerti en Hoofdkraan kun je ook voor zorg & welzijn projecten aan de slag. Dit is vrij opvallend want deze doelgroep kent ook online vraag – en aanbod pagina´s speciaal gericht op alleen verzorgende freelancers!

 

 

Voordelen

Deze websites maken het mogelijk dat jij vanachter je pc kunt zoeken naar een opdracht. Jij kunt zelf opdrachtgevers benaderen en je hoeft dus niet af te wachten tot iemand jou benaderd. Je kunt ook referenties krijgen van mensen waarvoor je eerder gewerkt hebt. Dit kan bijvoorbeeld bij Hoofdkraan. Hierdoor kunnen potentiële nieuwe opdrachtgevers zien wat voor vlees ze in de kuip halen. Het bijhouden van een online portfolio behoort ook tot één van de mogelijkheden.

 

 

Nadelen

Niet alle werkzaamheden worden online aangeboden. De freelance beveiliging jobs zijn namelijk net iets minder voorradig dan bijvoorbeeld het bouwen van een Applicatie van een Android toestel. Ook weet je nooit helemaal zeker, wanneer je de eerste keer met iemand een werk overeenkomst aangaat, of deze te vertrouwen is. De medewerkers van Hoofdkraan, Offerti en Freelance doen er alles aan om de opdrachtgevers te screenen maar je kunt nooit uitsluiten dat er rotte appels tussen zitten.

Een ander nadeel is dat wanneer jij reageert op een populaire opdracht, je niet de enige kaper op de kust bent. Doordat mensen een uurtarief mogen bieden, is het mogelijk dat je soms ver onder jouw minimum moet zitten. Ga dan wel na of het nog zinvol is de opdracht uit te voeren!

 

 

Tips

Ben je starter en hou je niet van het doen van je boekhouding? Gelukkig bestaan er vele online boekhoudprogramma´s die je boekhouding veel sneller en makkelijker kan maken!

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*