Meteen naar de inhoud

van der Zwalm Support

Bedrijf: van der Zwalm Support
Branche: Design meubilair / Evenementen branche
Contactpersoon: Martijn van der Zwalm
Email: m.vanderzwalm@vrsh.nl
Website: www.vrsh.nlwww.bedouin-stretchtents.nl

 

1. Omschrijf in 1 of 2 zinnen de belangrijkste activiteiten van uw onderneming?

Als jonge zelfstandige ondernemer (ZZP’er) richt ik mezelf op opdrachten die ik krijg van bedrijven en vrienden binnen en buiten mijn directe omgeving. Bij de KvK sta ik ingeschreven als klusbedrijf met als aanvulling de op- en afbouw van luxe tenten.

 

2. Hoe bent u op het idee gekomen om een eigen bedrijf te beginnen?

Het idee om een eigen bedrijf op te starten is begonnen doordat binnen mijn directe vrienden kring meerdere jongens een eigen bedrijf opzetten. Als je binnen zo’n ondernemende groep zit kom je al snel tot een eigen idee waarin je elkaar aan kunt vullen en elkaar kunt ondersteunen.

 

3. Voor welke rechtsvorm heeft u gekozen en waarom deze rechtsvorm?

Ik heb gekozen voor een eenmanszaak omdat ik alleen werkzaam ben binnen het bedrijf en omdat ik geen product verkoop maar enkel een service. Deze service voer ik zelf uit en ik heb hiervoor geen personeel nodig.

 

4. Hoelang bent u ongeveer bezig geweest met de voorbereidingen voor het opstarten van uw onderneming?

Het idee is er altijd sneller dan de daadwerkelijke uitvoering. Zaken zoals een goede naar verzinnen blijken dan ineens nog best wel lastig te zijn, terwijl ze vaak behoorlijk voor de hand liggen. Ik ben met de voorbereiding ongeveer 2 maanden bezig geweest. Binnen deze 2 maanden vallen dan het bedenken van een naam, inschrijving bij de KvK, gesprekken bij de belastingdienst en het vinden van opdrachtgevers.

 

5. Bent u tijdens deze voorbereidingen en tijdens het opstarten van uw eigen onderneming tegen conflicten aangelopen met derden zoals de gemeente? (zo ja, zou u dit kunnen toelichten met een voorbeeld)

Gelukkig ben ik tijdens mijn voorbereiding geen conflicten met derden tegen gekomen. Omdat mijn bedrijf relatief kleinschalig is, heb ik niet direct te maken met grotere derden partijen. Wel heb ik mijzelf ingedekt doormiddel van een bedrijfsverzekering, zodat ik altijd financiële hulp kan krijgen indien nodig. Ik denk dan aan schade aan eigendommen van derden of juridische hulp ingeval van een aanklacht die tegen mij in kan worden gediend.

 

6. Wat zijn voor u de voor- en nadelen van het hebben van een eigen onderneming?

De absolute voordelen van een eigen onderneming zijn de vrijheid, flexibiliteit en motivatie die je eruit haalt. Je hebt de vrijheid om ten alle tijde te doen wat je leuk vind, je stelt je eigen loos eisen en je bent vaak flexibel in het aannemen van werk. Daarbij is mijn eigen onderneming een enorme motivatie bron voor mijzelf. Wel studeer ik nog als International Business and Management student heb ik nog altijd de droom voor een grote multinational als marketing manager te werken. Maar de drang van het ondernemen zit in je, dat krijg je er niet uit.

 

7. Wat zijn volgens u de belangrijkste eigenschappen waarover een ondernemer moet beschikken wanneer deze een eigen onderneming wil opstarten?

Plezier, creativiteit en motivatie om er voor jezelf zoveel mogelijk uit te halen. Een eigen onderneming kost erg veel tijd en je zult er hard voor moeten werken, maar wat je ervoor terug krijgt is veel meer waard. Daarbij heb ik de mogelijkheid gekregen om op relatief jonge leeftijd veel interessante mensen te ontmoeten, ervaring op te doen en mezelf te ontwikkelen. Dit alles kan mij in de toekomst misschien wel net dat stukje extra geven wat een baas of opdrachtgever van mij verwacht.

 

8. Hoe ziet uw onderneming er over 5 jaar uit?

Over 5 jaar werk ik nog altijd met heel veel plezier voor mijzelf. Mijn onderneming zal ik ten alle tijden door laten lopen ondanks het feit dat ik over 5 jaar afgestuurd en in het buitenland werkzaam hoop te zijn. Daarbij liggen kansen dichter bij dan je zelf vaak denkt. Niemand kan in de toekomst kijken, maar wie weet kom ik binnen de komende 5 jaar met een verfrissend innovatief idee waardoor ik mezelf volledig richt op mijn eigen onderneming.

 

9. Heeft u tips voor startende ondernemers?

Voor beginnende ondernemer zijn er verschillende zaken waar je ongetwijfeld goed op moet letten. Het advies wat ik graag mee zou willen geven aan startende ZZP’ers is om vanaf dag 1 de boekhouding goed op orde te houden. Ga op zoek naar iemand die je kan helpen en je in deze situatie bij kan staan. Als je stelselmatig je in- en uitgaande facturen bijhoud is je omzetbelasting ieder kwartaal zo gedaan en zul je met je inkomsten belasting ook geen moeilijkheden ondervinden. Als je hier te slordig in bent wordt het erg lastig om je boekhouding op orde te krijgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele online boekhoudprogramma´s op de markt die dit makkelijker maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*