Meteen naar de inhoud

Website uitbesteden of zelf doen?

Tegenwoordig is het voor elke ondernemer belangrijk om online actief te zijn. Helemaal als startende ondernemer kan het internet voor jou het verschil maken. Als je hier geen verstand van hebt kan dit allemaal erg ingewikkeld zijn en veel tijd in beslag nemen. Op onze pagina over websites vind je alles wat je nodig hebt voor het opzetten van een website.

Uitbesteden

Onze filosofie is dat iedereen moet doen waar ie goed in is. Daarom zijn wij gaan zoeken naar het perfecte online marketing bedrijf voor startende ondernemers, die zowel een website kunnen bouwen als marketing voor kunnen doen.

Hieronder vind je een aantal Nederlandse bedrijven dit aanbieden: – Happy Cactus – Red Kiwi

Zelf doen

Je kan het ook zelf doen. Om mensen hierin een beetje op weg te helpen hebben wij een lijstje gemaakt met wat je allemaal moet regelen.

1. Domeinnaam

Een domeinnaam is de link van je website. Wij raden je aan voor een domeinnaam te kiezen die relevant is aan je bedrijfsnaam of de activiteiten de je uitvoert. Grote bedrijven hebben eigenlijk altijd hun bedrijfsnaam als domeinnaam, bijvoorbeeld www.apple.com. Kleinere bedrijven en vooral online bedrijven hebben vaak domeinnamen waarin ze hun product of service verwerken. Als je bedrijf internationaal actief is raden wij je aan een domeinnaam te nemen die eindigt op .com.

Tip! Omdat erg veel domeinnamen al bezet zijn en er veel bedrijven zijn die erg veel geld vragen voor bepaalde domeinnamen is het slim om voordat je een naam voor je bedrijf kiest je eerst kijkt of de domeinnaam beschikbaar is en deze gelijk registreert. Op Argeweb of Yourhosting kan je erg goedkoop een domeinnaam registreren.

2. Hosting

Elke website heeft een server nodig om op te kunnen draaien. Dit heet hosting. Online zijn er honderden hosting aanbieders te vinden waardoor er veel concurrentie is op prijs en kwaliteit. Wij raden je aan de hosting bij Argeweb te regelen, zij bieden hoge kwaliteit hosting, bieden dit voor een aantrekkelijke prijs en hebben erg goede service.

3. Webdesign

Webdesign is erg belangrijk. Met een mooie en goed werkende website word je bedrijf professioneler ingeschat, lezen mensen meer pagina’s en groeit de kans dat websitebezoekers klanten worden aanzienlijk. Veel bedrijven kunnen je helpen door een opzet te maken waarin je zelf gemakkelijk tekst, foto’s, filmpjes enz. kan toevoegen.

4. Webwinkel

Wil je een eigen webwinkel beginnen dan raden wij de volgende webshop software aan waar je zonder technische voorkennis mee aan de slag kan.  

4. Social media

Social Media is tegenwoordig erg belangrijk voor bedrijven. Zowel in Business-2-Consumer (B2C) en Business-2-Business (B2B) gebruiken veel bedrijven social media om te netwerken en de band met partners of klanten te versterken. Ook worden er via social media veel aan marketing en sales gedaan. Voor bedrijven is Twitter een uitstekend platform om nieuwe partners te vinden en is LinkedIn een mooi platform om naar op zoek te gaan de perfecte werknemer.

Wil jij weten hoe je social media kunt gebruiken om jouw webshop in de spotlights te zetten? Schrijf je dan in voor de training Groeien op social media van Mrs. Ecommerce. Hier leer je hoe je social media inzet om een breder publiek te bereiken en meer klanten aan te trekken. Je kunt via een aantal social media zelfs al direct producten verkopen. Als je wilt leren hoe je een mooie Instagram shop kunt ontwerpen, is de cursus Design jouw eigen Instagram shop voor jou!

Tips

Heb je geen zin om veel tijd te besteden aan je boekhouding, dan zijn er gelukkig een aantal handige tools die je veel werk uit handen nemen. Wij hebben er een aantal vergeleken en die zijn te vinden op onze pagina online boekhouden