Meteen naar de inhoud

CRM voor ZZP’ers

Klantenbeheer software – CRM voor ZZP-ers

Je bent net een eigen onderneming gestart en je eerste klanten zijn binnengehaald. Je wilt deze klanten natuurlijk graag behouden en hen de service bieden zij verdienen. Het is echter zonde om je kostbare tijd te steken in het beheren van klantgegevens; je kan deze tijd immers veel beter besteden aan je eigen bedrijf. Toch hechten je klanten er waarde wanneer jij up to date bent van de stand van zaken. Om een goed overzicht van je verschillende klantrelaties te hebben, is het essentieel om gebruik te maken van een CRM-systeem. Het is nooit te vroeg om met CRM te beginnen.

Wat is CRM?

CRM staat voor Customer Relation Management. Het doel van het CRM-systeem is om jouw relatie met je klant te optimaliseren. De klant staat bij deze software dan ook centraal. CRM is een systeem waarin alle bedrijfs- en contactgegevens staan opgeslagen. Hierdoor heb je een overzicht van elk contactmoment waardoor je altijd op de hoogte bent en makkelijk contact kan leggen met je klanten. Zie CRM als het gereedschap dat je nodig hebt om klantrelaties, bedrijfspraktijken en bedrijfsprocessen bij te houden.

Welk CRM-systeem

Wil je weten welk CRM-systeem het beste bij jou past? Bekijk hier de verschillende opties:

Wat doet CRM?

CRM zorgt ervoor dat jij effectief je leads en klantgegevens beheert. Daarnaast zorgt het ervoor dat je inzicht krijgt in je verkoopprestaties waardoor jij je strategie kan aanpassen op basis van verschillende trends. Leads zullen klanten worden en klanten zullen trouwe klanten blijven. Op deze manier kan je een trouw klantenbestand opbouwen. Een trouw klantenbestand zal weer goede mond-tot-mondreclame opleveren. Kortom: met CRM verbeter je je klantrelaties en sluit je meer deals af in kortere tijd.

TIP:

Doe jij je online boekhouden al online? Wanneer je een eigen onderneming bent gestart is het naast het behouden van klantrelaties ook van groot belang dat je je boekhouding goed beheerd. Dit kan gemakkelijk online. Een goede boekhouding is naast het gebruiken van een CRM-systeem van essentieel belang om een goed inzicht in je bedrijf te hebben.

Hoe werkt CRM?

In het CRM-systeem kun je leads en bedrijfs- en contactgegevens opslaan. Dit zorgt ervoor dat je altijd over de accurate en actuele informatie van je klanten bezit. Ook verzamelt het CRM-systeem gegevens van verschillende communicatiekanalen. Op deze manier herkent het systeem trends in het koopgedrag van klanten en andere marketinggerelateerde zaken. Doordat jij inzicht hebt in deze informatie kan je goed inspelen op de behoefte van jouw klant. In het CRM-systeem kan je ook automatische herinneringen instellen en vaste email-templates vaststellen. Ook de nieuwsbrieven zullen automatisch worden verstuurd. Hierdoor zal de communicatie met uw klant verbeteren. Het kost meer tijd en geld om een nieuwe klant te vinden, dan een bestaande klant te behouden. Maak gebruik van het CRM-systeem en behoud je klantrelaties goed. Dit zal uiteindelijk meer winst opleveren.

De voordelen van CRM

CRM kent vele voordelen, voor het overzicht staan ze hieronder nog even op het rijtje:

● Je data is beter georganiseerd ● Er is sprake van betere communicatie; ● Je zal alle leads vangen; ● Je hebt meer inzicht in de groei van je bedrijf; ● Het bespaart veel tijd; ● Je klantrelaties zullen verbeteren; ● Je kan beter inspelen op klantbehoeften; ● Je ervaart meer gemak; ● Je productiviteit zal verhogen; ● Je zal meer winst genereren.

Loopt jouw bedrijf zo goed dat je erover nadenkt om personeel in dienst te nemen? Neem dan een kijkje op onze pagina over personeel en kom erachter wat er allemaal bij komt kijken.