Meteen naar de inhoud

MarkC

MarkC

Bedrijf: MarkC
Branche: Marketing en Communicatie diensten
Contactpersoon: Mehdi Du Puy (eigenaar)
Email: mehdi@markc.nl
Website: www.markc.nl
 

1. Omschrijf in 1 of 2 zinnen de belangrijkste activiteiten van uw onderneming?

MarkC: vakkundig, snel èn goedkoop marketing en communicatie uitbesteden.
 
 

2. Hoe bent u op het idee gekomen om een eigen bedrijf te beginnen?

Ik werkte al jaren af en aan met hele jonge marketing en communicatie talenten samen. Ik heb ervaren dat de èchte talenten prachtige dingen kunnen doen voor klanten. Mits ze goed begeleid worden. Dat organiseer ik via MarkC.
 
 

3. Voor welke rechtsvorm heeft u gekozen en waarom deze rechtsvorm?

Voor een BV. In verband met de fiscale en juridische voordelen bij groei, aansprakelijkheid en de uitstraling.
 
 

4. Hoelang bent u ongeveer bezig geweest met de voorbereidingen voor het opstarten van uw onderneming?

Ongeveer vijf maanden.
 
 

5. Bent u tijdens deze voorbereidingen en tijdens het opstarten van uw eigen onderneming tegen conflicten aangelopen met derden zoals de gemeente? (zo ja, zou u dit kunnen toelichten met een voorbeeld)

Een keer, met een verre concurrent. Omdat ik een merknaam had bedacht die wat hen betreft te dicht in de buurt kwam. Op advies van een merkenbureau is inderdaad maar gekozen voor een andere naam: MarkC.
 
 

6. Wat zijn voor u de voor- en nadelen van het hebben van een eigen onderneming?

Precies kunnen doen wat ik denk dat nodig is. En doen wat ik leuk vind! Daartegenover staat de ellende van de periodieke administratie. En altijd laatste man zijn, die puin moet ruimen.
 
 

7. Wat zijn volgens u de belangrijkste eigenschappen waarover een ondernemer moet beschikken wanneer deze een eigen onderneming wil opstarten?

Lef. Doorzettingsvermogen. Doen-mentaliteit. Optimisme. Commercieel gevoel.
 
 

8. Hoe ziet uw onderneming er over 5 jaar uit?

We hebben nu 17 werknemers (eerste jaar). Over vijf jaar verwacht ik tientallen werknemers te hebben. En hoop ik alleen nog maar bezig te zijn met de randvoorwaarden scheppen. Dan kan ik de rest van de tijd nieuwe dingen opzetten, of ‘gewoon’ van het leven genieten op een mooie doordeweekse werkdag, haha.
 
 

9. Heeft u tips voor startende ondernemers?

Schrijf geen uitgebreid plan maar zorg dat je je pitch en verdienmodel helder op papier hebt. De rest vormt zich vanzelf en verandert steeds. Ga regelmatig sparren met ervaren mensen die opbouwend kritisch zijn. Zorg dat je je cijfers op orde hebt, dat je weet wat er financieel in je bedrijf gebeurt. Focus op sales. En op de operatie. Doe geen dingen die niet per sé noodzakelijk zijn. En last but not least: besteed zo veel mogelijk uit.

 
 

Tip van Eigenondernemingstarten.com

Doe makkelijker en sneller je boekhouding met een online boekhoudprogramma met een app. Wij hebben er een aantal met elkaar vergeleken en op een rij gezet. Kijk op onze pagina online boekhouden voor een vergelijking.

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*