Meteen naar de inhoud

Idee

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

IDEE

Ondernemen begint met een idee. Dit idee kan een gat in de markt zijn: iets wat er nog niet is maar waar jij wel potentie in ziet. Dit idee kan even goed een hobby van je zijn waar je verder mee wilt gaan om er zo een bedrijf van te maken. Er zijn nog veel meer manieren waarom je een bedrijf zou kunnen starten. Om je op weg te helpen met jouw idee staat er op deze pagina een overzicht van handige informatie.

 

Een idee

Het begint vaak allemaal met een idee. Maar hoe kom je nou aan een idee? Daar is niet 1 goed antwoord op te geven. Echter zijn er wel manieren om nieuwe inzichten te krijgen. Houd bijvoorbeeld de actualiteiten in de gaten, of laat je inspireren door een reis. Uiteindelijk heb je dan een idee, dan moet je nog wel zeker zijn of het een goed idee is. Ook dit is niet met zekerheid te zeggen. Maar door te kijken naar bepaalde factoren zoals de toekomst kan je een beter beeld krijgen.

Lees verder

 

Ondernemingsplan

Als je een idee hebt, wil je dit vast gaan leggen in een ondernemingsplan. Dit is de uitgeschreven versie van jouw idee. Hierin komen verschillende onderwerpen aanbod zoals het product en hoe je dit wilt gaan financieren. Dit plan is een belangrijke fase bij het starten van een onderneming omdat je dit kunt gebruiken om je ideeën op een rijtje te krijgen maar ook om eventuele investeerders te overtuigen. Lees verder

 

Marketingplan

Na het schrijven van een ondernemingsplan, waar je bedrijf in omschreven staat, omschrijf je in het marketingplan hoe je jouw product/dienst wilt gaan verkopen en aan wie. Je gaat dieper in op de doelen van het ondernemingsplan. Het schrijven van een marketingplan kan op meerdere manieren, echter een vaak gebruikte methode is die van Philip Kotler. Deze methode bestaat uit 6 fasen waar uiteindelijk 13 stappen uit voortkomen. Lees verder

 

Tips

1. Uiteraard zijn er ook kanten van het ondernemen die je niet leuk zal vinden maar als het financieel goed gaat, kan je altijd denken aan taken uitbesteden. Of door middel van online tools makkelijker de administratie bijhouden of factureren. Wij hebben een aantal online boekhoudprogramma´s speciaal voor starters en ZZP-ers op een rij gezet. Bekijk hier onze vergelijking.

 

2. Vergeet niet: ondernemen is leerzaam! Om van je idee werkelijkheid te maken is vaak een leerzame weg. Je doet veel kennis op in het uitzoeken van wat je precies nodig hebt voor het starten van je eigen onderneming en komt allerlei lastige vraagstukken tegen waar je oplossingen voor probeert te vinden.

 

3. Hoe leuk is het als je straks kan leven van de inkomsten uit hetgeen wat je graag doet? Lang niet alle mensen hebben het naar hun zin bij het bedrijf waar ze werken maar als ondernemer kan je zelf beslissingen nemen en de dingen doen waar je goed in bent en die je leuk vindt.

 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*