Meteen naar de inhoud

Handige websites

Bent u op zoek naar een overzicht van verschillende handige websites gerelateerd aan het starten van uw eigen onderneming? Op eigen onderneming starten vindt u per onderwerp op alfabetische volgorde uitleg en een overzicht van de handigste websites voor het beginnen van een eigen zaak.  

Actualiteiten

Het is zeker aan te raden om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws voor ondernemers. Het kan namelijk zomaar zijn dat er beslissingen/besluiten worden genomen die voor jouw bedrijf van belang kunnen zijn. Dat kan natuurlijk heel positief zijn, zoals het verlagen van de inkomstenbelasting of interessante subsidies, maar het kan ook nadelig zijn voor jouw zaak. Voor een overzicht van het laatste nieuws speciaal voor ondernemers kan je kijken op het financieel dagblad. Financieel Dagblad.  

Administratie

Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf in een Excel sheet je administratie bij te houden. Dit kost wel veel tijd en het liefst wil je die tijd waarschijnlijk investeren in het verder ontwikkelen van je bedrijf.  

Boekhoudpakket

Een mogelijkheid is om bijvoorbeeld voor een boekhoudpakket te kiezen. Het enige lastige is natuurlijk, welk boekhoudpakket de beste prijs kwaliteit verhouding heeft en welke voor jou het meest geschikt is. Wij hebben hieronder een aantal passende pakketten voor starters op een rij gezet.   Het is ook mogelijk om boekhoudprogramma´s met elkaar te vergelijken. Hierdoor kan je altijd de de software vinden die het beste bij jou past voor de beste prijs. Vind jij dit interessant? Kijk dan op deze boekhoudprogramma vergelijker.  

Advies

In het geval dat je jouw eigen zaak wilt starten, komt daar veel bij kijken. Belastingen, vergunningen, rechtsvormen, administratie, bedrijfspand, ondernemingsplan etc. Als je graag advies wil hebben over één van bovenstaand genoemde onderwerpen of een ander thema gerelateerd aan het starten van een onderneming, dan kan zijn er verschillende organisaties waarbij je terecht kan.  

Ondernemersklankboord

Het Ondernemersklankbord zijn de adviseurs vaak mensen die inmiddels met pensioen zijn en graag hun kennis delen met ondernemers. Over het algemeen zijn dit vaak voormalige ondernemers, managers, directieleden etc. Deze organisatie bestaat dankzij schenkingen.  

Visiting the Netherlands

Are you going to the Netherlands? On Come visit Holland you can find everything you need to know te make your holiday a great one!

Outplacement

Het vinden van een nieuwe baan is een baan op zich! Outplacement is het begeleiden van werk naar werk. Carrièrepoort heeft daarin maar één doel en zij stellen alles in het werk om dat te realiseren: Zorgen dat jij, in jouw eigen tempo, een nieuwe baand hebt. – Carrièrepoort  

Vastgoedbooking

Vastgoedbooking.nl is een platform dat huurders en verhuurders van commercieel vastgoed samenbrengt op een compleet nieuwe wijze. Het platform is opgericht in 2014 en is de eerste website in Nederland waarop een complete verhuurtransactie voor de korte termijn kan plaatsvinden.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel is een organisatie die ondernemers informeert en ondersteunt bij het opstarten van een bedrijf maar ook bij allerlei andere zaken als je een bedrijf runt.  

Bedrijfsruimte

Om niet direct hele hoge maandelijkse lasten te hebben bij het starten als zzp’er, zonder dat je weet of je daadwerkelijk inkomsten gaat genereren,  kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld tijdelijk een bedrijfsruimte te huren. Verschillende goedkopere mogelijkheden zijn: Of je nou een ´vaste´ plek zoekt om dagelijks te werken of dat je het af en toe het leuk vindt om wat mensen te ontmoeten en op een andere locatie te werken, het kan allemaal. Op Flexplek kan je makkelijk zoeken naar een plek bij jou in de buurt en direct komt er een overzicht uit van de mogelijkheden.  

AK Beheer

Een mogelijkheid is om via AK (Antikraak) tijdelijk bedrijfsruimte te huren in panden die momenteel leeg staan.  

Bedrijfsverzekeringen

Mogelijk wil je enkele verzekeringen afsluiten voor jouw bedrijf om risico’s zoveel mogelijk te beperken. Het is zeker aan te raden om verschillende aanbieders van bedrijfsverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je de voor jou meest geschikte verzekering kunt afsluiten.Rechtsbijstandverzekering Enkele vergelijkings factoren kunnen onder andere zijn de prijs en de dekking.   Companeo Indien je in één keer meerdere offertes wilt ontvangen van diverse verzekeraars is Companeo een handige optie. Klik hier om naar de site te gaan  

Rechtsbijstandverzekering

Facturen die niet betaald worden, een conflict met een klant/ander bedrijf zijn niet alleen vervelende dingen maar kunnen ook veel irritatie, geld en tijd kosten. Tuurlijk, dat overkomt jou toch niet? Maar uiteindelijk weet je het nooit en om te zorgen dat je niet ineens met torenhoge kosten komt te zitten kan je kiezen voor een rechtsbijstandverzekering.  

Belastingen

Als je een bedrijf begint, wil je misschien ook meer weten over de belastingen voor ondernemers. Op de website van de belastingdienst vind je veel informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan bedrijven. Voor meer informatie zie:

– Belastingdienst

Bezoekers krijgen op jouw website

Als je een website hebt laten ontwikkelen om op deze manier jouw bedrijf te promoten, dan wil je ook graag dat er veel bezoekers op jouw website komen. Hoe zorg je ervoor dat je website veel bezoekers krijgt?  

Website positionering

Om bezoekers te krijgen op jouw website is het van groot belang dat je bedrijf hoog komt te staan in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Hiervoor dient jouw website geoptimaliseerd te zijn voor zoekmachines en is het belangrijk dat je veel  inkomende links krijgt van relevante websites. Aangezien de ´spelregels´ regelmatig veranderen en het tijdrovend kan zijn om van alles op de hoogte te blijven is het een idee om dit uit te besteden.  

Uitbesteden

Het bedrijf 2beoptimized is gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie (SEO), advies met betrekking tot gebruiksvriendelijkheid en conversie verhoging. Kortom het verhogen van de zichtbaarheid van je website op het internet. Ze maken eerst een quickscan van je website en de concurrentie op internet. Op basis daarvan stellen ze een vrijblijvende offerte op. Klik hier om naar de site te gaan.  

Een Idee

Zou je graag een eigen bedrijf willen starten, maar weet je alleen nog niet wat voor soort bedrijf? Op “101 Ideejen voor een eigen zaak” staan verschillende innovatieve bedrijfs ideeën waardoor je mogelijk zelf ook op een goed idee komt. Voor meer informatie zie:

– 101 ideeën voor een eigen zaak

Financiering van uw bedrijf

Heb je zelf geen/niet voldoende kapitaal om een bedrijf te beginnen? Er zijn verschillende manieren om voldoende geld bij elkaar te kunnen krijgen voor het opstarten van jouw eigen onderneming.  

Crowdfunding

Misschien zijn er wel verschillende investeerders die in jouw project willen investeren? Kickstarter.com Kickstarter is een wereldwijd enorm groot crowdfunding project waarbij je vooral goed terecht kunt als je een creatief idee hebt en daar investeerders voor zoekt. Een creatief idee in de zin van kunst, design, muziek, games, films etc. MKBCrowdfunding.nl Speciaal voor het MKB (midden en klein bedrijf) kan je hier veel handige informatie en nieuws vinden over crowdfunding. Je kan hier je idee registeren en vervolgens kunnen investeerders geld investeren. Klik hier om naar de site te gaan.  

Familie en vrienden

Geld lenen van familie en vrienden (onderhandse lening) is natuurlijk ook een optie. Wat wel enorm belangrijk is, is dat er goede afspraken worden gemaakt en dat het allemaal duidelijk is voor beide partijen. Een paar handige tips kan je vinden op:

 Gewoonovergeld.nl

Grafisch Ontwerper

In het geval dat je zelf niet super creatief bent en niet handig met programma´s als Photoshop, Illustrator etc. maar toch een gaaf logo, bijpassende huisstijl, een mooie header voor facebook, een website naar jou smaak of een aantrekkelijke flyer wil hebben, denk dan eens aan een grafisch ontwerper.  

Duur?

Dat hoeft helemaal niet! Via Brandsupply kan je bijvoorbeeld  zelf een wedstrijd uitzetten waarbij je precies bepaald hoeveel de ontwerper wint als jij er DE flyer/logo etc. bij ziet staan die voldoet aan jouw wensen.  

Niks moois/goeds erbij? Geen ontwerp kosten!

Zit er niks bij dat goed genoeg is en aan jouw wensen voldoet, dan hoef je de ontwerpers niks te betalen. (alleen betaal je dan een klein bedrag aan Brandsupply voor het onderhouden van de website en het verlenen van deze dienst)  

Hosting

Als je van plan bent om een website/webshop te starten voor je bedrijf, dan heb je daar een domeinnaam voor nodig (de naam van de website) maar ook webhosting ruimte. Dit houdt eigenlijk in dat de website dankzij de server (de host) zorgt dat je website op internet staat.  

Ondernemingsplan

Wil je een eigen bedrijf opstarten en heb je geen tijd/zin om een ondernemingsplan te schrijven? Of zou je het prettig vinden dat je ondernemingsplan door professionals wordt nagekeken voordat je bij bijvoorbeeld een bank/investeerder wil aankloppen? Dan kan je terecht bij hoofdkraan.nl. Hoofdkraan.nl stuurt je opdracht naar verschillende freelancers, je vergelijkt de offertes en kiest de naar jouw idee de beste kandidaat uit. Je kan hier terecht om je ondernemingsplan te laten controleren maar ook kan er een volledig kant en klaar businessplan voor jouw worden geschreven. Voor meer informatie zie: hoofdkraan.nl  

Personeel

Als je op zoek bent naar personeel dan wil je natuurlijk een werknemer die over de juiste vaardigheden beschikt etc. Er zijn verschillende manieren om de juiste werknemer te vinden.  

Zelf personeel selecteren

Er zijn vele verschillende websites waarop je een advertentie kan plaatsen voor een vacature en de kandidaten die interesse hebben kan je zelf screenen en vervolgens eventueel uitnodigen voor een gesprek. Meestal betaal je een bedrag voor het plaatsen van een advertentie of voor het uitnodigen van kandidaten.

– Monsterboard 

Werving en selectiebureau

Mocht je geen zin/tijd hebben om op zoek te gaan naar een mogelijk geschikte kandidaat dan kan je een werving & selectie bureau inzetten. Een handig overzicht met werving en selectiebureau´s op alfabetische volgorde maar ook per categorie gesorteerd.

– Werving en selectie bureau´s

Personeels administratie uitbesteden

Heb je eigenlijk personeel nodig maar wil je niet alle administratieve rompslomp eromheen? Dan kan je ervoor kiezen om dit uit te besteden, want er zijn namelijk ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in de salaris administratie zoals Nmbrs.

– Nmbrs 

Stagiaire

Wat vaak het leuke is van een stagiaire inzetten gedurende een paar maanden in je bedrijf, is dat er veel kennis wederzijds kan worden gedeeld. Net zoals voor een vacature kan je zelf een advertentie opstellen en deze plaatsen op bijvoorbeeld:

– Stagemotor

Social Media

Social Media spelen een steeds grotere rol bij bedrijven. Als je jouw bedrijf opstart is het mogelijk interessant om naast een website ook een pagina/bedrijfsprofiel op verschillende social media te openen. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld:

– Facebook

– Twitter

– Google+ 

– Linkedin

– Instagram

Vergunningen

Denk je erover om een eigen onderneming te starten en wil je graag meer weten over welke vergunningen je nodig hebt voor je bedrijf? Op de “Antwoord voor bedrijven” website, samengesteld door de overheid, vind je voor verschillende branches een overzicht van de vergunningen met uitleg. Voor meer informatie zie:

– Antwoord voor bedrijven

Ik word zz-per

Ikwordzzper.nl is de site voor oriënterende en startende ZZP’ers. Deze site brengt jou van A tot Z op de hoogte van wat er komt kijken bij het starten als ZZP’er. Je kunt met gemak alle informatie vinden die je nodig hebt om succesvol van start te gaan als ZZP’er. Volg het ZZP stappenplan en kom erachter dat je niet verder hoeft te zoeken naar informatie om de eerste stappen te zetten naar zelfstandigheid.  

ZZP Agenda

Een belangrijke factor van succesvol ondernemen is netwerken, maar waar moet je zijn om te netwerken? Op de website ZZPagenda.nl is een kalender te vinden met relevante bijeenkomsten, cursussen en borrels voor startende ondernemers.