Ga naar de inhoud

Top 10 beste boeken voor ondernemers

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Top 10 beste boeken voor ondernemers

 

Ben je nieuwsgierig naar het ondernemerschap? Of ben je een ondernemer maar ben je op zoek naar nieuwe inzichten en kun je wel wat advies en inspiratie gebruiken? Deze boeken nodigen je uit om na te denken en helpen je bij het maken van keuzes in de toekomst. Bewezen technieken, krachtige inzichten en toepasbare businesstips zijn allemaal in de onderstaande boeken te lezen. Wij hebben de tien beste boeken voor ondernemers op een rijtje gezet! 

 

1. Joris Luyendijk – Hoop

Joris Luyendijk - Hoop

In het boek Hoop, geschreven door Joris Luyendijk, is de vraag gesteld aan 100 wetenschappers, ondernemers en kunstenaars op welke manier zij hoop houden. Tegenwoordig zijn er veel ontwikkelingen op politiek gebied waar we ons zorgen over maken. Maar ook op maatschappelijk, cultureel en ecologisch gebied. Joris Luyendijk vraagt aan experts hoe zij hoop houden in onzekere tijden en in de toekomst. Zo’n brede vraag levert natuurlijk veel diverse antwoorden op. Het zijn inspirerende en interessante stukjes tekst over 16 verschillende thema’s. Het boek zet aan tot denken en geeft nieuwe inzichten. Om deze reden krijg jij weer meer motivatie om zelf nieuwe hoop te krijgen in te toekomst. Heb jij ook een beetje hoop nodig? ‘Hoop’ geeft je door de inspirerende verhalen van andere ondernemers nieuwe inzichten in innoverende ideeën en uitgangspunten!

 

Kijk hier voor meer info en om het boek te bestellen

 

2. Jeff Gaspersz – Zo ontdek je kansen voor innovatie

Ben jij opzoek naar kansen voor innovatie? Jeff Gaspersz, de schrijver van dit boek, is adviseur op het gebied van innovatiemanagement en business creativiteit. Ook is hij hoogleraar innovatie aan Nyenrode Business Universiteit. Jeff Gaspersz helpt diverse organisaties en teams bij het bedenken en creëren van ideeën voor innovatie. In dit boek wordt onder andere beschreven hoe je een kansgerichte mindset versterkt, hoe je jouw creativiteit hiervoor kan inzetten en hoe je steeds opnieuw tot innoverende ideeën kunt komen. Het boek is makkelijk te lezen omdat je bij een willekeurig hoofdstuk kunt beginnen. Dit boek is interessant voor een leidinggevende functie of als je een professional bent in een sterk veranderde organisatie, maar ook als je je ZZP’er bent en je nieuwe opdrachten wilt binnen halen. Of natuurlijk gewoon als je erg nieuwsgierig bent naar kansen voor innovatie. In elk hoofdstuk staan adviezen en inspirerende ideeën beschreven waarmee je gelijk aan de slag kunt gaan dus waar wacht je nog op?

 

Kijk hier voor meer info en om het boek te bestellen

 

3. Johan de Meij – De zelfsturende ondernemer

de zelfsturende ondernemer

Als ondernemer heb je niet altijd grip op jouw eigen bedrijf. Door onvoorziene situaties en omstandigheden kun je voor spannende keuzes komen te staan. Op dit soort momenten is het altijd lastig om keuzes te maken. Het is belangrijk om als succesvolle ondernemer te weten hoe je onvoorziene situaties het beste kunt aanpakken. Johan de Meij, schrijver van dit boek, vertelt in dit boek hoe andere ondernemers met deze keuzes zijn omgegaan. Hierbij worden voorbeelden gebruikt van de ondernemers uit zijn praktijk. Johan de Meij begeleidt ondernemers in retail om keuzes te maken. Het boek ‘De zelfsturende ondernemer zal meer inzicht geven om als ondernemer in goede of slechte tijden keuzes te maken. Ben jij een ondernemer en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan is dit boek zeker een aanrader en zal jou ongetwijfeld verder helpen met het maken van keuzes in de toekomst!  

 

Kijk hier voor meer info en om het boek te bestellen

 

4. Arko van Brakel – Ondernemen met impact

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken op het gebied van ondernemen met impact? Arko van Brakel, de schrijver van dit boek, heeft als doel om jou te inspireren om te ondernemen met impact! Tegenwoordig spelen er belangrijke wereldwijde ontwikkelingen. Denk hierbij aan klimaatverandering, technologische ontwikkelingen, vergrijzing en ecologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Als ondernemer is het van belang om op deze ontwikkelingen in te spelen en de leiderschapscultuur hierop aan te passen.
Dit boek geeft jou als ondernemer of leider inzicht in hoe je het best kan ondernemen met impact. Dit geldt voor zowel onderwijs-, zorg- of een sociale onderneming. In dit boek worden persoonlijk ervaringen van de schrijver gedeeld wat dit boek erg uniek en makkelijk leesbaar maakt. Ook komen er veel wetenschappelijke inzichten terug. De combinatie van persoonlijke aspecten en wetenschappelijke inzichten zal jou gegarandeerd inspiratie geven om te ondernemen met impact!

 

Kijk hier voor meer info en om het boek te bestellen

 

5. Leni Minderhoud – Van werknemer naar ondernemer

Van werknemer naar ondernemer

De overgang van werknemer naar ondernemer kan erg groot zijn. Velen vinden dit spannend en zullen door overmaat van onzekerheid deze stap niet snel zetten. Leni Minderhoud, de schrijfster van dit boek, vertelt hoe jij een succesvolle ondernemer kunt worden! Ze zal dieper in gaan op de angsten en bezwaren en helpt je op een andere manier te leren denken en te bepalen of je deze stap wilt zetten. Leni Minderhoud leert je te denken vanuit een andere hoek en niet direct vanuit een product of dienst, wat wij eigenlijk allemaal gewend zijn. Tijdens het lezen zul je door middel duidelijke stappen meer inzicht krijgen in het ondernemen. Dit brengt veel positieve energie met zich mee waardoor je eigenlijk gelijk aan de slag kunt en wilt gaan. Het zou zonde zijn als deze kans van je wordt afgenomen, laat je inspireren en wellicht ben jij in de toekomst een succesvolle ondernemer!

 

Kijk hier voor meer info en om het boek te bestellen

 

6: Pc Bosman – Parttime ZZP’er

Part-time ZZP

Een baan als parttime ZZP’er brengt veel voordelen met zich mee. In dit boek staan de voordelen beschreven zodat je een duidelijk beeld krijgt wat parttime ondernemen inhoud. Veel mensen zien het parttime ondernemen als tussenstap of doen het ‘erbij’. Sommige ZZP’ers hebben voldoende opdrachten en kunnen van deze inkomsten leven. Als parttime ZZP’er zijn daarom alle combinaties mogelijk! Dit boek geeft je inzicht in de voordelen en zal ook meer duidelijkheid geven over de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en de ondernemersregeling. Ben je nieuwsgierig naar een baan als parttime ZZP’er? Dit boekt neemt je mee op ontdekkingsreis!

 

Kijk hier voor meer info en om het boek te bestellen

 

7: Andy Coomans – Van zelfstandige naar ondernemer in 15 uitdagingen

Van zelfstandige naar ondernemer in 15 uitdagingen

Is jouw droom om zelfstandig ondernemer te worden, maar vind je het lastig om deze droom waar te maken? Andy Coomans, de schrijver van dit boek, vertelt over zijn ervaring op het gebied van zelfstandig ondernemen. Het is voor veel ondernemers een uitdaging om met één duidelijke visie aan een resultaat te werken. Dit brengt vaak veel stress en overmaat van onzekerheid met zich mee. Het is daarom van belang om te beschikken over de juiste inzichten en technieken. In dit boek vertelt Andy Coomans niet alleen zijn eigen verhaal maar ook verhalen van andere ondernemers. Door dit boek te lezen kunnen ondernemers van diverse sectoren zich voorbereiden op het zelfstandig ondernemen. Bewezen technieken, krachtige inzichten en toepasbare businesstips zijn allemaal in dit boek te lezen. Wil jij van je passie je beroep maken? Dan is dit boek zeker een inspiratiebron om jouw droom waar te kunnen maken!

 

Kijk hier voor meer info en om het boek te bestellen

 

8: Ton Verbeek – Makkelijk verdiend

Waarom werken we allemaal zo hard? Om geld te verdienen natuurlijk! Tegenwoordig zijn ondernemers vaak zo druk met managen en ondernemen binnen het bedrijf dat ‘geld verdienen’ vergeten wordt. In dit boek vertelt Ton Verbeek, de schrijver van het boek, dat dit vaak makkelijker is dan wij denken. Vaak kun je inspelen op het gedrag wat het bedrijfsresultaat beïnvloed. In dit boek staan 39 adviezen beschreven zodat je op een simpele manier geld kunt verdienen en besparen. Het boek zet aan tot denken; moedig ik medewerkers aan om problemen te melden? Is het tijd om het businessmodel te veranderen? Heb ik die dure consultants echt nodig?. Ton Verbeek heeft een eigen trainingsbureau waar hij workshops, trainingen en innovatietrajecten geeft op het gebied van creatief denken. In dit boek gebruikt de schrijver veel voorbeelden uit de praktijk waardoor je veel situaties zult herkennen. Wil jij vanuit een ander perspectief denken? Dit boek zal voor nieuwe inzichten zorgen waarmee je gegarandeerd geld kunt verdienen en besparen!

 

Kijk hier voor meer info en om het boek te bestellen

 

9. Karen Romme – Calimeromarketing 3.0

Dit boek is geschreven door Karen Romme en haar doel is om je meer te vertellen over de slimme marketingfilosofie. Al tien jaar zijn de Calimeromarketingboeken de meest verkochte boeken marketingboeken door Nederlandse ondernemers. Dit boek gaat juist niet over moeilijke modellen, in tegenstelling tot veel andere marketingboeken, maar over jouw eigen kracht! Ook wordt er meer verteld hoe mensen en organisaties juist jou kiezen en niet de concurrent. Want ook kleine ondernemers kunnen groot worden als slimme marketingstrategie wordt toegepast. Het is voor jouw organisatie van belang dat je opvalt en dat de klanten jou weten te vinden in plaats van andersom. Hierdoor zal je meer inzicht krijgen in verschillende methodes van marketingaanpak en hoe je verbeteringen kan aanbrengen. Door dit boek te lezen kun jij er voor zorgen dat mensen in de toekomst voor jouw bedrijf zullen kiezen en niet voor de concurrent!

 

Kijk hier voor meer info en om het boek te bestellen

 

10: Jos Burgers – Geef nooit korting

Geef jij vaak korting op jouw producten? Volgens Jos Burgers is dit niet de juiste manier om met prijsdruk om te gaan omdat dit de winst van jouw bedrijf kan aantasten. In het boekt vertelt de schrijver Jos Burgers hoe je wél het best met prijsdruk kunt omgaan. Dit doet hij door middel van 31 adviezen te geven. Veel ondernemers denken dat lage prijzen altijd aantrekkelijker zijn, maar dit is zeker niet altijd het geval! Onze eigen invloed op prijzen is vaak groter dan wij denken. Jos Burgers wil ondernemers laten inzien dat ze trots mogen zijn op de prijzen die ze voor de producten vragen. Het boek zit naast adviezen ook vol met humor en voorbeelden die dagelijks in de praktijk voorkomen. De schrijver geeft ook nog een aantal tips mee die je zelf kunt gebruiken in onderhandelingen over de prijs. Dit boek is daarom niet alleen een aanrader voor een ondernemer maar ook voor verkopers. Het gaat niet altijd alleen over de prijs, en wees trots op jouw product. Na het lezen van dit boek zul je zeker twee keer nadenken over het geven van korting!

 

Kijk hier voor meer info en om het boek te bestellen

 

Tip

Geen zin om veel tijd te besteden aan je administratie? Kijk dan hier voor handige oplossingen. Sommige zijn zelfs gratis voor startende ondernemers!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]