Meteen naar de inhoud

Tankpas ZZP en MKB

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Tankpas ZZP en MKB

Als ondernemer ben je waarschijnlijk vaak onderweg. Btw terugvragen over je benzine kan hierbij nog wel eens vervelend zijn. Heb je per ongeluk privé aankopen doorgegeven? Bonnetjes kwijtgeraakt? Deze problemen willen nog wel eens meer mensen overkomen. Om jou het bijhouden van transacties net wat makkelijker te maken, is er de ZZP Tankpas. Met de pas heb je namelijk in één oogopslag al je btw op een rij!

 

Wat is het?

Als je btw over je brandstof wilt terugkrijgen mag dit alleen via de pinpas of creditcard van het bedrijf. Contant betalen of het gebruiken van de privé pinpas is dus niet toegestaan. Dit gaat dan ook nog wel eens fout. Een ZZP tankpas maakt het je een stuk makkelijker. Deze houdt namelijk voor jou en je medewerkers alle administratie bij, en incasseert deze daarna via automatische incasso. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar!

 

Waarom?

De pas brengt naast de automatische incasso nog meer voordelen met zich mee. Van de afschriften krijg je eens in de vier weken een overzichtelijk digitaal overzicht te zien. Zo kun je makkelijk opzoeken hoeveel je kwijt bent. Een ander voordeel is dat je niet meer gebonden bent aan één tankstation. Sterker nog, je kunt zelfs gewoon tanken waar je wilt! Daarbij komt dat je naast de benzine ook alle andere vervoerskosten, zoals de taxi, autovloeistof en parkeerkosten terug kan vorderen met de pas. Wil je er toch van afzien? Opzeggen is altijd mogelijk!

 

Hoe werkt het?

De pas van Tankpas.nl is er voor ZZP´ers of MKB’s. Hiermee kan bij ieder tankstation -van elk merk- in Nederland worden afgerekend. Daarnaast kan deze zelfs in Europa worden gebruikt, met de keuze uit maarliefst 45.000 tankstations! Doordat je zelf bepaalt waar je tankt, is het mogelijk te profiteren van de laagste brandstofprijzen. Voor €7,50 per maand excl. btw kun je de pas aanschaffen. Er hoeft geen borg te worden betaald!

Tips!
– Wanneer je een bon bent kwijtgeraakt kost dit al snel €15,00 aan btw om terug te vorderen, dus de pas is snel terugverdiend.
– Met de locator app kun je alle tankstations in de buurt vinden, zo hoef je nooit meer om te rijden!
– Heb je een elektrische of hybride auto? Ook dan is de ZZP tankpas geschikt. Overal in Nederland of België kan je auto in combinatie met een laad-sleutelhanger voor €2,75 extra makkelijk worden opgeladen.

 

ZZP pas aanvragen

Denk je erover na om een pas aan te vragen? Naast de MKB brandstof pas kun je nog kiezen uit andere soorten. We hebben hieronder de handigste passen voor je op een rij gezet:

 

ANWB tankpas

Voor grote bedrijven die bereid zijn meer te betalen voor extra gemak is de ANWB tankpas een goede optie. Beschikt je bedrijf over een tot tien auto’s? Dan is dit zelfs de meest voordelige optie! Voordelen zijn dat je de pas volledig naar eigen wensen kunt aanpassen. Ook is de pas niet ketengebonden, je kunt dus tanken bij ieder station naar keuze! Let wel: de pas is alleen verkrijgbaar in combinatie met een ANWB Zaak-lidmaatschap. Eventueel is het ook nog mogelijk de actie te combineren met wegenwachtservice voor €39,00 per jaar. De contractduur hierbij is eén jaar. Voor een ANWB pas per maand betaal je:

€ 8,43 bij 1 tankpas
€ 8,43 bij 2 tankpassen
€ 7,44 bij 3 tankpassen
€ 7,48 bij 4 tankpassen
€ 7,08 bij 5 tankpassen

 

Travelcard

Voor de grotere, professionele bedrijven is de Travelcard aan te raden. Deze biedt namelijk speciale mogelijkheden. Zo kun je bij meer dan 4000 tankstations terecht! Denk aan Shell, Texaco maar ook onbemande stations. Voor kleinere bedrijven is de pas ook beschikbaar, echter wel tegen een hogere pasbijdrage. Ga je vaak naar het buitenland? Dan kun je gewoon zorgeloos blijven tanken met de Europa of Benelux pas! Dit is mogelijk voor €0,50 meer op maandbasis. De prijzen per maand per Travelcard luiden:

€ 8,43 bij 1 tankpas
€ 8,43 bij 2 tankpassen
€ 8,43 bij 3 tankpassen
€ 6,35 bij 4 tankpassen
€ 6,35 bij 5 tankpassen

 

 

Tip

– Weten welke tankpas bij jou past? Op deze site kun je een test doen om uit te vinden welke tankpas het beste bij je bedrijf aansluit!

– Een andere handige tool als ZZP-er is een online boekhoudprogramma met een app. Kijk op onze pagina online boekhouden voor een vergelijking van deze boekhoudprogramma´s.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]