Meteen naar de inhoud

Bedrijfsruimte

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Bedrijfsruimte voor starters en ZZP-ers

Wil je je eigen onderneming starten en denk je erover om bedrijfsruimte te huren of te kopen? Op deze pagina vind je meer informatie en een aantal handige tips.

 

Huren

Afhankelijk van je budget, type onderneming en aanbod van bedrijfsruimtes, kan je ervoor kiezen om een bedrijfsruimte te huren of te kopen. Huren heeft als voordeel dat, indien je bedrijf uiteindelijk toch niet zo goed loopt, je het huurcontract (volgens de gemaakte afspraken) kunt opzeggen. Voor een overzicht van verschillende bedrijfsruimten om te huren kan je kijken op: 

Kantoorruimte – Bemiddelaar voor het verhuren en huren van kantoorpanden in heel Nederland.

Huurbieding.nl: Groot overzicht van bedrijfsruimtes en je kan ook een bod doen op de huurprijs.

– Fundainbusiness.nl: Je kent deze website vast al van huur/koop woningen, maar ook is er een website voor bedrijfsruimtes. Handig is dat je kan zoeken op plaats + maximale afstand van de locatie + oppervlakte en je kan niet alleen op huur zoeken maar ook op koop.

– Bedrijfsruimte.com: Het is mogelijk om te zoeken per locatie maar ook op type bedrijfsruimte.

 

Bedrijfsruimte delen

Om kosten te besparen kan je er misschien aan denken om met meerdere partijen een ruimte te huren. Je deelt dan gezamenlijk de kosten van de gehuurde/gekochte bedrijfsruimte. Soms wordt er ook ruimte aangeboden in een pand waar al verschillende bedrijven zijn gehuisvest. Coworking is ook inmiddels een populaire vorm van samenwerken en naast kennis ook middelen delen. Om een indruk te krijgen van wat het idee achter coworking is, is dit filmpje een aanrader.

 

Coworking

Naast dat je kosten kan besparen als je met meerdere bedrijven een ruimte huurt, kan het ook interessant zijn voor jou en andere partijen. Door middel van coworking kan er namelijk synergie ontstaan en kom je mogelijk tot nieuwe inzichten en op andere ideeën. Verschillende coworking plekken in Nederland kan je vinden via onderstaande websites.

thecoworking.com

 

Aantrekkelijk voor klanten

In het geval dat je bijvoorbeeld met bedrijven bent gehuisvest die aanvullende diensten leveren op je product, kan je mogelijk samenwerken. Ook kan het interessant zijn voor jullie klanten om naar 1 locatie te gaan waar verschillende producten worden aangeboden.

 

Flexplekken

Wat ook een mogelijkheid is om bijvoorbeeld alleen kantoorruimte te huren op het moment dat je het daadwerkelijk nodig hebt of bijvoorbeeld slechts 5 dagen per maand. Op verschillende flexplekken worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd om andere mensen te leren kennen en daardoor mogelijk kennis uit te wisselen.

 

Regus.nl 

– Je betaald alleen wanneer jij een ruimte/plek nodig hebt.

– Er zijn 1500 business centers over de hele wereld.

– Ook handig om te weten is dat Regus de grootste conference service biedt.

 

Flexplek.nl

– Huur per dagdeel, per dag of per maand

– Handig zoeken op postcode, plaats, maximale afstand tot de plaats van je voorkeur, aantal werk en/of vergaderplekken

– Er staan ook reviews op zodat je van tevoren een beetje een idee kan krijgen wat andere mensen van de werkplek vonden.

 

Creative hubs

Als je van plan ben om in de creatieve sector een bedrijf te beginnen, kan het huren van een ruimte in een creative hub een goed idee zijn. Creative hubs zijn panden die onderverdeeld zijn in allerlei kleinere ruimtes waar creatievelingen werken. Het grote voordeel van dit soort ruimtes is de inspiratie en mogelijkheid  tot samenwerking. Hieronder staan een aantal van deze creative hubs:

BINK36: BINK36 is dé creative hub van Den Haag. Het is een plek voor startende creatieve ondernemers en studenten. Er zijn verschillende units te huren van kleine ruimtes tot aan hele verdiepingen.

Creative Factory: Vroeger een van de grootste graansilo’s van Nederland, nu huisvesten creativelingen hun bedrijven daar. De Creative Factory ligt aan de Maashaven in Rotterdam Zuid. Ze bieden flexplekken en vaste ruimtes aan.

Da Vinci: Dit gebouw ligt gelegen in Amsterdam en heeft ongeveer 140 huurders in allerlei verschillende sectoren van grafisch ontwerpers tot architecten. Klik hier om naar de site te gaan

 

 

Kopen

Als je voldoende budget hebt dan kan je er natuurlijk overna denken om een bedrijfsruimte te kopen. Hou wel in gedachte dat als je bedrijf toch niet zo goed gaat lopen als verwacht en je daardoor genoodzaakt bent om je bedrijf te beeindigen dat je dan ook je pand dient te verkopen. In het geval dat het verkopen van je bedrijfspand niet (snel) lukt, kan je erover nadenken om eventueel (tijdelijk) je bedrijfsruimte te verhuren. Voor een overzicht van verschillende bedrijfsruimten om te kopen kan je kijken op:

– Fundainbusiness.nl 

– Bedrijfspand.com

 

Kantoor/ruimte inrichten

Als je regelmatig klanten over de vloer krijgt op je kantoor/bedrijfsruimte, dan is het misschien wel fijn als het er mooi, goed en professioneel ingericht uitziet.

 

Uitstraling van je bedrijf

Een paar gave bureaustoelen, een mooi bureau/tafel en een professioneel ogend ladeblok kunnen je bij het creëeren van die uitstraling goed van pas komen. Afhankelijk van wat je wil uitstralen kan je kiezen voor een paar betaalbare design meubelen om net die touch te geven dat het er allemaal gaaf uitziet.

 

Kantoorartikelen

Tuurlijk, een pen en papier heb je vast ergens liggen, maar ook een nietmachine, plakband, viltstiften, nietjes, plastic mapjes, inkjetcartridges etc.? Zodra je eenmaal druk bezig bent met het runnen van je bedrijf kan het erg vervelend zijn als je net weer nietjes te kort komt, inkt om te printen op is, of juist net het papier als je een deadline probeert te halen. Daarom is het misschien een idee om een lijstje te maken van een aantal dingen en daar gewoon direct een aantal van te bestellen, zo heb je voorlopig in ieder geval genoeg. Om niet meer tijd dan nodig te verliezen is online bestellen natuurlijk handig, dat kan bijvoorbeeld bij Office-deals.nl.

 

Bedrijf aan huis

Een andere mogelijkheid om kosten te besparen is om je bedrijf vanuit huis te runnen. Of het mogelijk is om je zaak vanuit huis te runnen, hangt wel af van het type onderneming en het bestemmingsplan. Een online marketing bedrijf zou je mogelijk vanuit huis kunnen runnen, maar voor een bakkerij heb je toch echt een ruimte nodig om te bakken en aan klanten te kunnen verkopen.

 

Mag je een bedrijf aan huis starten?

Of je een bedrijf aan huis mag starten hangt af van het type activiteit en de grootte van je onderneming. Om een idee te krijgen van wanneer je een bedrijf in je woning kan/mag starten kan je een kijkje nemen op de site van de Kamer van Koophandel.

 

Voordelen

Kostbesparend: Als je toch al de kosten hebt van een huurhuis of koophuis kan je extra profiteren van de ruimte door je bedrijf daar te runnen. Zo heb je geen extra kosten voor bedrijfsruimte.

Flexibel: Aangezien je zaak vanuit huis wordt gerund, heb je altijd alles bij de hand en kan je ook even wat anders doen tussendoor (bijvoorbeeld iets in het huishouden) en dan weer verder werken.

 

Nadelen

Minder professioneel: Als je over een aparte bedrijfsruimte beschikt, kan het zijn dat je professioneler overkomt, dan dat je klanten in je woonhuis ontvangt. In het geval dat je er voor kiest om naar de klant toe te gaan, kan het je veel tijd kosten.

Privé en werk gescheiden: Indien je over bedrijfsruimte beschikt (los van je woonhuis), dan kan het zijn dat je makkelijker privé en werk gescheiden kunt houden. Want als je werk thuis is, ben je misschien sneller geneigd toch nog even aan het werk te gaan op een zaterdag.

Hogere drempel voor het aannemen van een stagiaire/personeel: Het kan een hoge drempel zijn voor je om te kiezen voor een stagiair als je deze in je woonhuis/kantoor over de vloer hebt. Misschien ben je sneller geneigd om voor een stagiair te kiezen als je over een bedrijfsruimte beschikt.

 

Belastingvoordeel

Afhankelijk van het type bedrijfsruimte kan je vaak ook een deel of de volledige kosten van de bedrijfsruimte van de belasting aftrekken. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst

 

Kantoor/ruimte inrichten

Als je regelmatig klanten over de vloer krijgt op je kantoor/bedrijfsruimte, dan is het misschien wel fijn als het er mooi, goed en professioneel ingericht uitziet. Een paar gave bureaustoelen, een mooi bureau/tafel en een professioneel ogend ladeblok kunnen je bij het creëeren van die uitstraling goed van pas komen. Afhankelijk van wat je wil uitstralen kan je kiezen voor een paar betaalbare design meubelen om net die touch te geven dat het er allemaal gaaf uitziet.
Kantoorartikelen

Tuurlijk een pen en papier heb je vast ergens liggen, maar ook een nietmachine, plakband, viltstiften, nietjes, plastic mapjes, inkjetcartridges etc.? Zodra je eenmaal druk bezig bent met het runnen van je bedrijf kan het erg vervelend zijn als je net weer nietjes te kort komt, inkt om te printen op is, of juist net het papier als je een deadline probeert te halen. Daarom is het misschien een idee om een lijstje te maken van een aantal dingen en daar gewoon direct een aantal van te bestellen, zo heb je voorlopig in ieder geval genoeg. Om niet meer tijd dan nodig te verliezen is online bestellen natuurlijk handig, dat kan bijvoorbeeld bij Office-deals.nl.

 

Gezamenlijke ruimte

Om kosten te besparen kan je er misschien aan denken om met meerdere partijen een ruimte te huren. Je deelt dan gezamenlijk de kosten van de gehuurde bedrijfsruimte. Soms wordt er ook ruimte aangeboden in een pand waar al verschillende bedrijven zijn gehuisvest. Naast dat je de kosten kan besparen als je met meerdere bedrijven een ruimte huurt, kan het ook interessant zijn voor jou en andere partijen. Door middel van coworking kan er namelijk synergie ontstaan en kom je mogelijk tot nieuwe inzichten en op andere ideeën. In het geval dat je bijvoorbeeld met bedrijven bent gehuisvest die aanvullende diensten leveren op je product, kan je mogelijk samenwerken. Ook kan het interessant zijn voor jullie klanten om naar 1 locatie te gaan waar verschillende producten worden aangeboden. In het geval dat je op zoek bent naar een bedrijfsruimte die je kunt delen kan je kijken op:

– Freelancewerkplekken

 

Tips

-Heb je al een boekhoudprogramma om je administratie op een snelle en handige manier af te handelen? Kijk eens op onze vergelijking van online boekhoudprogramma´s. Sommige programma´s zijn zelfs het eerste jaar gratis voor starters.

 

-Het blijft natuurlijk afwegen of je wel of niet kiest voor een bedrijfsruimte. In ieder geval is het handig om voor  jezelf de voordelen en nadelen op een rijtje te zetten. Mogelijk heb je een groot huis en kan je makkelijk bijvoorbeeld de begane grond inrichten als professionele bedrijfsruimte;

 

-Probeer jezelf niet als startende ondernemer met torenhoge maandelijkse lasten op te zadelen, indien dit niet persé noodzakelijk is.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*