Meteen naar de inhoud

Energiecontract bedrijfspand

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Energiecontract bedrijfspand

Naast je werkzaamheden die direct gerelateerd zijn aan je product/service zijn er allerlei andere praktische zaken die ook nog geregeld dienen te worden. Een voorbeeld daarvan is een energiecontract voor je kantoor. De meeste energieleveranciers bieden speciale zakelijke pakketten voor ondernemers aan. Hiermee kan je als ZZP-er of MKB eenvoudig je energiezaken regelen.

 

Vaste of variabele tarieven

Bij het afsluiten van een energiecontract kan je kiezen voor vaste of variabele tarieven. Beide tarieven hebben zo hun voor- en nadelen.

 

Vast tarief
Een vast tarief bied je zekerheid voor de looptijd van je contract, maar garandeert niet de laagste prijs.

 

Variabel tarief
Een variabel tarief is flexibel en reageert op de situatie op de markt. Dit kan een hele lage, maar ook een hoge prijs opleveren. Twee keer per jaar wordt dit tarief vastgesteld.

 

Flexibel zakelijk contract
Met een flexibel zakelijk contract zit je als startende ondernemer niet vast aan een jarenlang contract. Dat is wel zo fijn wanneer je niet precies weet wat de toekomst gaat brengen.

 

Belasting

De energiekosten die je maakt in een bedrijfspand mag je bij de Belastingaangifte aftrekken van de opbrengsten van je onderneming. Wanneer je een energiecontract afsluit voor een kantoorruimte of winkelpand, dan krijg je heffingskorting op de energiebelasting. De reden hiervoor is dat het gaat om een pand waar mensen kunnen verblijven. Mocht je voor je bedrijf een energiecontract voor een garagebox of iets dergelijks afsluiten, dan geldt een verlaagde heffingskorting en betaal je meer belasting.

 

Tip! Online boekhoudprogramma´s

Heb je geen zin om veel tijd te besteden aan je boekhouding als ondernemer? Dan is een online boekhoudprogramma zeker iets voor jou! Wij hebben er een aantal met elkaar vergeleken. Kijk hier voor onze bevindingen.

 

Collectief voordeel

Wanneer een groter aantal mensen hetzelfde energiecontract afsluiten kan je profiteren van collectieve korting op je energierekening. Als zelfstandig ondernemer kan je hier ook van profiteren. Bedrijventerreinen of ondernemersverenigingen kunnen bijvoorbeeld een collectief starten. Een voorbeeld van zo`n zakelijk collectief is Teamdeals. Kijk voor meer informatie hierover op NLE Zakelijk

 

Extra kantoor of verhuizing

Gaan de zaken goed en open je een tweede kantoor? Geef dit dan door aan je energieleverancier. Je kan dan waarschijnlijk via hetzelfde contract de energielevering regelen. Ook wanneer jouw bedrijf gaat verhuizen dien je dit door te geven aan de energieleverancier. Een energiecontract staat op naam en kan daarom gewoon meeverhuizen.

 

Groene stroom

Ook als bedrijf kan je groene stroom afsluiten. Verschillende leveranciers bieden zakelijke contracten met groene stroom aan. Let goed op het energielabel van de stroom. Niet alle groene stroom is even duurzaam geproduceerd. Er kan ook sprake zijn van grijze stroom met een aangekocht duurzaamheidscertificaat.

 

Engie Energie zegt 100% groene stoom te leveren en heeft regelmatig speciale acties voor MKB-ers en ZZP-ers. Kijk voor hier voor meer informatie.

 

Ook Oxxio zegt 100% groene stroom te leveren opgewekt door Europese windmolens. Kijk hier voor meer informatie

 

Energie besparen

Een onderneming starten brengt veel kosten met zich mee. Als bedrijf heb je verschillende mogelijkheden om te besparen op energie en zo de energierekening zo laag mogelijk te houden. Enkele tips:

– Zet apparaten uit en haal de stekkers uit het stopcontact wanneer je het kantoor verlaat.
– Vervang gloeilampen voor spaarlampen
– Isoleer de leidingen van je cv in niet verwarmde kamers zoals opbergruimtes.
– Stel een thermostaat in op kantooruren zodat je hier niet zelf aan hoeft te denken
– Schaf kantoorapparatuur met een energielabel aan.
– Heb je een dalurencontract? Laad dan je kantoorappartuur `s nachts op in plaats van overdag.

 

Energie leveranciers

Het is zeker aan te raden om verschillende energie leveranciers met elkaar te vergelijken om uiteindelijk zo voordelig mogelijk uit te zijn qua energie rekening. Je hebt waarschijnlijk immers al genoeg andere kosten bij het starten van je eigen onderneming. Een aantal verschillende energie leveranciers:

ENGIE Energie (100% groen met voordelen voor MKB en ZZP)
Oxxio (100% groene stroom uit door Europese windmolens een goede keus)
NLE Zakelijk (persoonlijke service en transparente manier van zaken doen)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]