full
border
#666666
https://eigenondernemingstarten.com/wp-bassie/themes/smartbox-installable/
https://eigenondernemingstarten.com/
#FDBF4C
style2

Handig

HANDIG

Efficienter je administratie organiseren, meer bezoekers op je website, goedkope grafische ontwerpen, een overzicht van verzekeringen voor ondernemers en nog veel meer handige informatie, websites en tools kan je hier vinden.

 

Handige websites

Deze websites kunnen je op veel verschillende aspecten verder helpen. Of je nou opzoek bent naar actualiteiten binnen het ondernemen of toch meer informatie nodig hebt voor het hosten van je eigen website. Deze pagina geeft een overzicht van handige sites. Lees verder

 

Verzekering

Misschien komt een verzekering niet als eerste bij je op als je aan ondernemen denk. Echter hoort dit er wel bij. Er zijn veel soorten verzekeringen af te sluiten, deze zijn onder te verdelen in persoonlijke verzekeringen en bedrijfsverzekeringen. De persoonlijke verzekeringen bestaan uit de verplichte zorgverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen, ook voor ondernemers geld dit. Met bedrijfsverzekeringen kan je je voor bijna alles verzekeren, dit is niet altijd nodig. Maar er zijn er wel een aantal die het overwegen waard zijn zoals de arbeidsongeschiktheid verzekering of de bedrijfsschade verzekering. Lees verder
 

Zakelijk internet en bellen

Als ondernemer is snel en betrouwbaar internet essentieel. Het liefst voor een lage prijs. Gelukkig bieden de drie grote aanbieders in Nederland speciale pakketten voor ZZP-ers en MKB-ers. Lees hier meer over zakelijk internet en bellen.

 

Tips

– Heb je geen tijd voor je boekhouding? Dan is een online boekhoudprogramma wat voor jou! Wij hebben er een met elkaar vergeleken. Kijk hier voor onze bevindingen.

– Ken je het boek de ´4 hour workweek´ van Timothy Ferriss? In zijn boek legt hij uit hoe je in principe een werkweek van 4 uur kan hebben. Sommige opmerkingen/ideeën zijn misschien erg ver gezocht of niet van toepassing voor jouw situatie maar wat in ieder geval wel erg leuk is, is dat je hierdoor geïnspireerd wordt en nieuwe ideeën opdoet. Een voorbeeld: als je zelf 50 euro per uur kan verdienen, dan kan je natuurlijk zelf je huis/kantoor schoonmaken maar over het algemeen zal een schoonmaker/schoonmaakster een lager uurloon hebben waardoor het uiteindelijk efficiënter/goedkoper is als jij 2 uurtjes langer doorwerkt en een schoonmaker/schoonmaakster inhuurt.

– Hou in gedachte dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in jouw branche. Ook al heb je het misschien enorm druk met zaken, dan nog steeds is het belangrijk dat je af en toe tijd vrij probeert te maken voor nieuwe ontwikkelingen. Als je namelijk niet goed op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen, dan kan het zomaar zijn dat een concurrent eerder op de hoogte is van een snellere, efficiëntere, effectievere methode waardoor je op de lange termijn mogelijk klanten kan verliezen.

default
Loading posts...
link_magnifier
#5C5C5C
on
fadeInDown
loading
off