Meteen naar de inhoud

Denktanker

Bedrijf: Denktanker
Branche: Dienstverlening en detachering
Contactpersoon: Jasper van der Sandt
Email: jaspervandersandt@denktanker.com
Website: www.denktanker.com

 

1. Omschrijf in 1 of 2 zinnen de belangrijkste activiteiten van uw onderneming?

Denktanker biedt een platform aan waar bedrijven een vraagstuk op kunnen plaatsen en waarbij studenten en young professionals met nieuwe innovatieve ideeën komen op deze vraag. Het beste idee wint en krijgt een beloning in de vorm van geld. Vervolgens is er een mogelijkheid dat deze student of young professional kans maakt om echt met zijn idee aan de slag te gaan binnen het bedrijf.

 

2. Hoe bent u op het idee gekomen om een eigen bedrijf te beginnen?

Het idee hebben we gezien in Amerika en daarom leek het ons een uitdaging om dit ook in Nederland op poten te zetten.

 

3. Voor welke rechtsvorm heeft u gekozen en waarom deze rechtsvorm?

Wij hebben gekozen voor een VOF mede omdat wij met zijn tweeën zijn en dit tevens de makkelijkste vorm is om gelijk aan de slag te gaan.

 

4. Hoelang bent u ongeveer bezig geweest met de voorbereidingen voor het opstarten van uw onderneming?

Wij zijn ongeveer een half jaar bezig geweest met de opstart van ons bedrijf. In dit half jaar hebben wij een ondernemingsplan geschreven en hebben wij samen met onze webmaster de website gebouwd. Vooral de website heeft even geduurd aangezien het complete design en de database nog ontworpen moest worden.

 

5. Bent u tijdens deze voorbereidingen en tijdens het opstarten van uw eigen onderneming tegen conflicten aangelopen met derden zoals de gemeente?(zo ja, zou u dit kunnen toelichten met een voorbeeld)

Wij zijn wel tegen een probleem aangelopen tijdens de opstart. Het was niet met de gemeente maar met de belastingdienst. De belastingdienst vindt namelijk dat wij onder de noemer kansspelbelasting vallen, dit houdt in dat wij over prijzen boven de € 454,- 29% belasting moeten afstaan. Na langdurig gecommuniceerd te hebben trokken wij toch aan het kortste eind en moesten we instemmen met dat wat bepaald werd voor ons.

 

6. Wat zijn voor u de voor- en nadelen van het hebben van een eigen onderneming?

Voordelen van een eigen onderneming zijn dat je zelf de koers van je onderneming uit kan zetten en alle verantwoordelijkheid en beslissingen bij jou liggen. Dit geeft je een hoop vrijheid. Een nadeel is dat je wel de risico’s draagt en dat je op alle vlakken zult moeten opereren dus ook op vlakken waar je minder goed in bent.

 

7. Wat zijn volgens u de belangrijkste eigenschappen waarover een ondernemer moet beschikken wanneer deze een eigen onderneming wil opstarten?

Doorzettingsvermogen, wilskracht, geen 9 tot 5 mentaliteit, creativiteit, stressbestendig, communicatieve vaardigheden en een commerciële drive.

 

8. Hoe ziet uw onderneming er over 5 jaar uit?

Over 5 jaar heeft Denktanker een landelijke bekendheid. Tevens hebben we met alle hogescholen en universiteiten samenwerkingsverbanden opgezet, we hebben meer dan 5 uitdagingen per maand op onze website en daarbij worden er maandelijks een tiental studenten of young professionals geplaatst bij bedrijven. Als klap op de vuurpijl hebben we ook onze intrede in België gedaan.

 

9. Heeft u tips voor startende ondernemers?

Zet alles goed op een rijtje voor jezelf (dit kan doormiddel van een ondernemingsplan). Weet wat je wil en durf dan ook daadwerkelijk de stappen te nemen om dit te bereiken. En met een hoop doorzettingsvermogen en een doel voor ogen moet je er komen!

 

Tip van Eigenondernemingstarten.com

Boekhouding doen kan tegenwoordig makkelijk met online boekhoudprogramma´s. Wij hebben er een aantal vergeleken en deze kan je hier vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*