full
border
#666666
https://eigenondernemingstarten.com/wp-bassie/themes/smartbox-installable/
https://eigenondernemingstarten.com/
#FDBF4C
style2

Starten

STARTEN

Je hebt de beslissing genomen dat je een bedrijf wil starten en je idee wil gaan realiseren. Alleen waar begin je mee? Waar moet je aan denken? Welke beslissingen dienen er op korte termijn gemaakt te worden? Om door de bomen het bos te kunnen blijven zien vind je onderstaand een handig overzicht van zaken die aan bod komen bij het starten van een bedrijf.

 

Administratie

– Online administratie bijhouden is handig
– Bespaart tijd en geeft een duidelijk overzichtelijk
– Is niet duur, er is zelfs een aanbieder die 1 jaar gratis online boekhouden aanbied.
– Voorkomt boetes van belastingdienst door accurate cijfers bij te houden

 

Belastingvoordeel starters

Wat fijn is om te weten, is dat je als startende ondernemer bepaalde fiscale voordelen hebt. Om je alvast een idee te geven van een aantal voordelen:

– Zakelijke kosten die je maakt tijdens de opstartfase zijn aftrekbaar

– Extra winstvrijstelling voor het Midden en Klein bedrijf

– Vermindering van omzetbelasting als u valt in de kleine ondernemersregeling

Lees verder

 

Bedrijfsruimte

Als je voor jouw type onderneming niet direct een bedrijfsruimte nodig hebt dan scheelt dit in de kosten. Mocht je het niet prettig vinden om vanuit huis te werken of kan je jouw bedrijf helemaal niet vanuit huis runnen? Dan dien je op zoek te gaan naar een geschikte bedrijfsruimte.

 

Klein budget

In het geval dat je niet een enorm bedrag hebt om te investeren in je bedrijf is een zo goedkoop mogelijke bedrijfsruimte wel zo prettig. Wat opties zijn bijvoorbeeld:

– Flexplekken

– Antikraak

– Ruimte delen

Lees verder

 

Energiecontract bedrijfspand

Electriciteit is van groot belang, waarschijnlijk ook voor jouw bedrijf maar het gedoe eromheen kan tijdrovend zijn. Handig om te weten:

– Energiekosten zijn aftrekbaar

– Collectieve kortingen kunnen ook voor jou als startende ondernemer interessant zijn

– Energieleveranciers bieden vaak speciale pakketten voor ondernemers

Lees verder

 

 

Financiering

Heb je echt een goed idee maar geen geld? Er zijn manieren om dan toch de benodigde investering bij elkaar te krijgen en je idee te realiseren.

 

Verschillende financieringsmethodes

– Lening (bij een bank maar denk ook eens aan familie/vrienden (wel met goede afspraken zwart op wit))

– Subsidies

– Crowdfunding

– Investeerder

Als je maar creatief nadenkt en niet bij de eerste tegenslag afhaakt dan zijn er vast meer mogelijkheden om kapitaal bij elkaar te krijgen dan je misschien in eerste instantie zou verwachten. Lees verder

 

Netwerken

Een groot netwerk is niet alleen leuk maar kan ook heel erg prettig zijn als je een onderneming wilt beginnen. Als je een groot netwerk hebt, is er vast iemand die je kent die een website voor je kan/wil bouwen, of iemand die bedrijfsruimte aanbiedt of misschien zelfs wel iemand die wil investeren in jouw project.

 

Netwerk opbouwen

Mocht je nou niet over een groot netwerk beschikken, dan kan het handig zijn om daar tijd in te investeren. Er zijn verschillende manieren om je netwerk uit te breiden. Lees verder

 

Ondernemen als student

Geen zin in een bijbaantje maar zou je toch wel graag wat extra inkomsten binnen willen krijgen? Wat meer inkomsten kan je goed gebruiken voor een lekkere vakantie, om te shoppen, om gezellig te borrelen/eten met vrienden of om het iets breder te hebben aan het einde van de maand.

 

Wie niet waagt…..

Mark Zuckerberg was 20 jaar toen hij Facebook oprichtte. Heb je een goed idee en heb je voldoende tijd naast je studie om een bedrijf te kunnen starten? Het is zeker mogelijk en vast haalbaar als je maar gemotiveerd bent, over voldoende doorzettingsvermogen beschikt en het leuk vindt om van jouw idee werkelijkheid te maken.  Lees verder

 

Onderneming starten buitenland

Vanaf een mooi strand met kristalhelder water, een cocktail in je hand, liggend op een loungebedje je bedrijf in het buitenland runnen? Misschien als je hard werkt krijg je dat voor elkaar maar ondernemen in het buitenland heeft ook wat lastige kanten. Denk bijvoorbeeld aan:

– Taal

– Culturele verschillen

Lees verder

 

Vergunningen

Het is belangrijk om goed op te hoogte te zijn of je voor jouw bedrijf één of meerdere vergunningen nodig hebt. Als je onverwacht een boete krijgt/dient te sluiten omdat bepaalde vergunningen ontbreken/niet in orde zijn, dan heeft dat natuurlijk invloed op je inkomsten. Daarom is het belangrijk om je goed te informeren. Lees verder

 

Tips

– Er komt zoveel op je af bij het starten van een bedrijf dat je misschien bij het lezen van de informatie al eigenlijk een beetje een ontmoedigend gevoel krijgt. Hou in gedachte, bedrijven die nu zijn uitgegroeid tot multinationals zijn ook ooit gestart. Een belangrijke eigenschap van een goede ondernemer is doorzettingsvermogen. Probeer positief te blijven denken en bij tegenslagen niet direct op te geven.

– Kom je er niet uit tijdens het opstarten van je bedrijf? Twijfel dan vooral niet om hulp te vragen bij bijvoorbeeld familie, vrienden, mede ondernemers of de kamer van koophandel.

default
Loading posts...
link_magnifier
#5C5C5C
on
fadeInDown
loading
off