Meteen naar de inhoud

Verzekering als ondernemer

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

VERZEKERING ONDERNEMER

Als beginnende ondernemer komt er veel op je af bij het opstarten van jouw eigen bedrijf. Heb je bijvoorbeeld al aan verzekeringen gedacht? Verzekeringen worden snel overgeslagen maar zijn enorm belangrijk. In Nederland kan je je als ondernemer op allerlei verschillende manieren verzekeren. Enkele verzekeringen zijn overigens ook wettelijk verplicht.

 

Verzekeringen

Daarnaast zijn er ook verzekeringen die voor jou als ondernemer heel relevant zijn of verzekeringen die je juist helemaal niet nodig hebt voor jouw onderneming.
Om een idee te krijgen van de mogelijkheden vind je op deze pagina een overzicht van de verschillende verzekeringen die je als ondernemer af kunt sluiten.

 

Bedrijfsverzekeringen

Als startende ondernemer kan je jezelf tegen bijna alles verzekeren. En verzekeraars staan te springen om voor jou deze verzekeringen af te sluiten. Echter is niet elke verzekering relevant voor jou als startende ondernemer. Daarbij heb je als startende ondernemer vaak het kapitaal nog niet om je simpelweg voor alles te verzekeren.
Toch is het aan te raden om erover na te denken, opties te vergelijken en bij sommige zaken te overwegen of een klein maandelijks bedrag opweegt tegen de mogelijke torenhoge kosten. Bedrijfsverzekeringen biedt een pakket van verschillende verzekeringen speciaal voor het MKB en ZZP-ers.

Het mooie aan deze verzekeraar is:
– dat je het online kan regelen.
– zij gespecialiseerd zijn in verzekeringen voor ZZP’ers en MKB’ers
– aantrekkelijke prijzen hebben
– gemakkelijk te benaderen en snel contact met je opnemen

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Anders dan de AVB-verzekering dekt een Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen je tegen het verkeerd of foutief uitoefenen van jouw beroep. Zo kan het voorkomen dat er schade ontstaat uit het door jou gegeven advies aan een klant. Dit wordt vaak van tevoren niet gezien en is dan ook onbedoeld.
De premie van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van jouw beroepsgroep.
Enkele vormen van beroepsgroepen kunnen zijn:

– Accountant
– Advocatuur
– Deurwaarders

Bij deze beroepsgroepen komt het vaak voor dat je een direct advies geeft aan de klant. Onbedoeld zou dat advies slecht uit kunnen vallen en dan ben je met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gedekt tegen eventuele schadeclaims.
Lees hier meer over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

 

Bedrijfsauto verzekeren
In het geval dat je een auto nodig hebt voor je bedrijf dan is het natuurlijk ook van belang om daar een autoverzekering voor te hebben. Je bent zowel verzekerd voor zakelijke als privé gebruik van je auto. Je krijgt dan onder andere pechhulp, vervangend vervoer en ook als de auto total loss is krijg je een vergoeding.

 

Rechtsbijstandverzekering
Het kan ook voorkomen dat je als ondernemer een conflict krijgt met bijvoorbeeld jouw personeel of met je leveranciers. Het is dan mogelijk dat je juridische hulp nodig hebt.
Voordelen van een rechtsbijstandverzekering:

– Je krijgt hulp als iemand juridische stappen tegen jou onderneemt.
– Je krijgt juridische hulp als je conflicten krijgt met zakenrelaties of personeelsleden.
– De juridische hulp wordt vergoed door jouw verzekeraar zodat je uiteindelijk geen torenhoge kosten hebt.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Als ondernemer heb je de mogelijkheid om je tegen het risico van arbeidsongeschiktheid en dus inkomensverlies te verzekeren. Je sluit hiervoor een arbeidsongeschiktheidsverzekering af.
Deze verzekering is van belang om zeker te zijn van een inkomen als je plots ziek mocht worden. Het is namelijk zo dat als je ziek wordt er geen werkzaamheden kunnen worden verricht, er geen facturen de deur uit kunnen en je dus ook geen inkomen genereert.

 

Overlijdensrisicoverzekering
Natuurlijk denk je er niet graag overna, maar het is mogelijk dat je ineens komt te overlijden. In dit geval wil je natuurlijk graag alles goed geregeld hebben voor jouw gezin of jouw compagnon.
Enkele zaken die je kan verzekeren:

– De hypotheek die je af hebt gesloten bij het kopen van een huis of een kantoorpand
– De zakelijke schulden die je alleen of samen met jouw compagnon op hebt gebouwd

Deze kostenposten kunnen erg oplopen en het is daarom raadzaam om deze kosten af te dekken met deze verzekering.

 

Pensioenverzekering
Op een dag stop je met jouw eigen onderneming. De inkomsten die je hebt gegenereerd uit jouw eigen bedrijf zullen dan stoppen. Natuurlijk is het te hopen dat als je de onderneming stopt of verkoopt, je dan kunt leven van de verkoopinkomsten. Daarbij ontvang je dan enkel nog een AOW-uitkering.
Vaak valt deze AOW-uitkering lager uit dan het loon dat je voorheen verdiende als zelfstandig ondernemer. Via een verzekeraar kan je een pensioenregeling treffen om dit bedrag aan te vullen.
Tevens kan je ervoor kiezen om zelf te sparen of te beleggen. Sparen is vaak lastiger dan op het eerste moment gedacht wordt en beleggen is vaak erg onzeker. Zorg ervoor dat je jouw pensioenregeling niet te lang voor je uit schuift, je pensioen komt sneller dan je denkt.
Kijk voor meer informatie op pensioen eigen ondernemer.

 

Bedrijfsschadeverzekering
De bedrijfsschadeverzekering vergoedt de kosten als jouw bedrijf tijdelijk stil komt te liggen door bijvoorbeeld inbraak of brand. Het is vervelend als het je overkomt, maar als je hierdoor torenhoge schulden krijgt, zou dit verschrikkelijk zijn.
Voordelen van de bedrijfsschadeverzekering:

– De personeelskosten die doorlopen worden vergoed.
– De eventuele omzet die je misloopt wordt vergoed.
– Bij ernstige schade aan jouw onderneming kan je je bezighouden met het herstarten van jouw onderneming. Dit in plaats van je zorgen te maken over oplopende kosten en onbetaald personeel.

Het is daarom zeker raadzaam deze verzekering af te sluiten.

 

Goederen- en inventarisverzekering
Buiten de bedrijfschadeverzekering is het aan te raden om een goederen- en inventarisverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de producten die je in jouw bedrijf opgeslagen hebt. Hierdoor ben je niet alles kwijt als er bijvoorbeeld ingebroken wordt of als er brand ontstaat.

 

Tips

Als startende ondernemer ben je naast het regelen van verzekeringen ook druk met je boekhouding. Gelukkig bestaan er vele online boekhoudprogramma´s met een app, die het boekhouden sneller en makkelijker maken. Wij hebben er een aantal met elkaar vergeleken en op een rij gezet. Kijk op onze pagina online boekhouden voor een vergelijking.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*