Meteen naar de inhoud

Leaseauto

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Leaseauto

Wat is een leaseauto precies? Een leaseauto is een auto die met een leaseconstructie ter beschikking wordt gebracht. Deze leaseauto gebruik je voor een afgesproken periode en tijdens deze periode betaal je hier een leasepremie voor. Jij bent niet de eigenaar van deze auto, de leasemaatschappij blijft eigenaar en is afhankelijk van de afspraken verantwoordelijk voor het meeste onderhoudt aan de auto.

 

Leaseauto’s voor ondernemers

Ben jij ondernemer en ben jij geïnteresseerd in een leaseauto? Omdat het voor veel ondernemers erg interessant is zijn wij op zoek gegaan naar een goede partner voor onze bezoekers. Onze keuze is hierin gevallen voor “Leaseplandirect”. Dit bedrijf is gespecialiseerd in leaseauto’s voor ZZP’ers en MKB’ers en biedt erg aantrekkelijke prijzen.

 
Deze website werkt ook erg gemakkelijk. Je kan makkelijk tarieven voor verschillende auto’s vergelijken en op basis daarvan jou favoriete auto selecteren. Als je een auto hebt gekozen kan je deze laten voldoen aan jou wensen door opties te selecteren. Bij het selecteren van de opties zie je gelijk hoeveel je hier voor betaald. Daarnaast bieden ze ook verschillende service pakketten wat ze ook op dat gebied erg flexibel maakt.
 

Voordelen

Als ondernemer wil je zoveel mogelijk van je eigen vermogen tot je beschikking hebben en niet investeren in iets wat elk jaar aanzienlijk in waarde verminderd. Daarom is een leaseauto een goede oplossing, je kan hiermee in een nieuwe auto rijden zonder dat dit een grote investering is. Daarnaast zijn het onderhoud en de verzekeringen meestal via de leasemaatschappij geregeld waardoor onverwachte kosten aan je auto niet voor jou rekening vallen.
 

Verschillende soorten lease contracten

Voordat je een leasecontract afsluit is het handig om wat basis informatie te hebben over verschillende leasemethodes. De twee meest voorkomende leasevormen zijn operational lease en financial lease.
 
Operational lease
Operational lease word ook vaak all-in of full-service lease genoemd en is veruit de meest gebruikte leasevorm voor auto’s. In deze leasevorm zit naast de huur ook verschillende services. Deze services bestaan meestal uit verzekeringen, belastingen, kosten voor onderhoud en in sommige gevallen een tankkaart. Het voordeel van dit systeem is dat je als ondernemer weet hoeveel het gaat kosten en betaal je maandelijks een vast bedrag over een afgesproken  periode die meestal tussen de 2 en 5 jaar bedraagt.
Het bedrag per maand word bepaald door meerdere factoren, de belangrijkste factoren in de prijs zijn: waarde van de auto, extra opties, aantal kilometers, looptijd van het leasecontract en extra services.
 
Financial lease
Financial lease is een vorm van leasen waarbij de Lessor (leasebedrijf) alleen juridisch gezien de eigenaar blijft. De lessee (bedrijf die de auto leaset) is de economische eigenaar van de auto. Als economische eigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor zaken zoals de verzekering, onderhoud, etc. De Lessor loopt zolang deze eigenaar is van de auto wel het risico op waardevermindering. Het grootste verschil tussen financial en operational lease is dat bij financial lease aan het eind van de periode de auto meestal over word genomen, waar operational lease een zakelijke vorm van huren is.
 

Wetgeving rond leaseauto’s

De wetgeving rondom leaseauto’s veranderd vaak. Voordat je een leaseauto aanschaft is het slim om je te verdiepen in de nieuwste wetwijzigingen rondom leaseauto’s. Hierdoor kan je voorbereid op zoek naar de perfecte leaseauto en kan je hoogst waarschijnlijk vervelende en onverwachte kosten voorkomen.
 
Tip:
– Kijk hier voor een vergelijking van online boekhoudprogramma´s.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*