Meteen naar de inhoud

Urenregistratie ZZP

Sinds je een eigen ondernemer bent heb je er gegarandeerd vele taken bijgekregen. Urenregistratie is er hier een van. Urenregistratie is het bijhouden van een urenoverzicht. Als zzp’er is het van cruciaal belang dat jij je gewerkte uren goed registreert.

 

Waarom urenregistratie?

Wanneer jij je uren goed bijhoudt krijg je meer overzicht in je eigen bedrijf. Je kunt precies zien hoeveel uur je elke week met elke taak bezig bent. Dit zorgt ervoor dat je in het vervolg precies weet welke taken het meest tijdrovend zijn en welke taken je zo hebt gedaan. Hierdoor kun jij makkelijker prioriteiten stellen. Het is ook erg belangrijk om je uren goed te registreren wanneer je in aanmerking wilt komen voor fiscale aftrekposten. Hiervoor moet je voldoen aan het urencriterium van de belastingdienst. Het urencriterium houdt in dat jij als ondernemer per jaar minimaal 1225 uur aan je bedrijf moet besteden. Wanneer jij je uren goed geregistreerd hebt is het geen probleem om je gewerkte uren aan de belastingdienst aan te tonen. Het bijhouden van je uren kan op verschillende manieren.

 

Urenregistratie software:

Een urenregistratie software is een software die de uren dat je werkt bijhoudt. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je met sommige software systemen je uren bijvoorbeeld makkelijk registreren door via de software een timer aan te zetten. Je klokt zo als het ware virtueel in en uit. Zo weet je zeker dat je uren nauwkeurig worden geregistreerd. Urenregistratie software heeft nog vele andere voordelen. Ondanks het feit dat de software niet altijd gratis is bespaart de software veel tijd. Tijd waarin jij meer kunt verdienen dan je aan de software zelf uitgeeft. Vaak heeft de urenregistratie software ook een mobiele app. Dit maakt het registreren nog makkelijker. Vooral wanneer jij als ondernemer vaak onderweg bent, dan kun je je uren tussendoor altijd gemakkelijk invullen.

 

Verschillende soorten urenregistratie software

Er zijn erg veel verschillende soorten urenregistratie beschikbaar. Uiteindelijk is het het belangrijkst dat jij kiest voor een urenregistratie software waar je gemakkelijk mee kunt werken en die het beste past bij jouw bedrijf. Hieronder hebben wij verschillende urenregistratiesoftware voor jou op een rijtje gezet:

   

Voordelen urenregistratie software:

Bespaart kostbare tijd

Is nauwkeurig

Is gemakkelijk op je mobiel te gebruiken

 

Nadelen urenregistratie software:

Het kost geld

 

TIP:

Wist jij al dat er voor je boekhouden ook verschillende programma’s aanwezig zijn? Je maakt boekhouden een stuk gemakkelijker met een online boekhouden! Zo bespaar je tijd en zit je nooit meer thuis met een eindeloze stapel aan administratie.  

Urenregistratie in excel:

Wanneer jij nog weinig klanten hebt of altijd vaste uren werkt, kun je je uren gemakkelijk bijhouden in excel. Hier zijn online verschillende templates met standaard berekeningen voor te vinden. Het voordeel van excel is dat het gratis is. Het nadeel is echter dat je veel kwijt bent aan het handmatig invullen van je uren. Wanneer je een zzp’er bent is je tijd erg kostbaar en besteed je deze liever aan andere zaken uit. Gelukkig kun je naast excel je uren ook registreren door middel van een urenregistratie software.