Meteen naar de inhoud

Projectmanagementsoftware ZZP en MKB

Het managen van projecten is een hele opgave en neemt veel tijd in beslag. Er zijn zoveel verschillende taken en dingen waar je rekening mee moet houden, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer je voor jezelf werkt of een middelkleinbedrijf hebt, is het nog niet noodzakelijk om een projectmanager in te huren. Dit zijn alleen maar extra kosten. Je kunt gemakkelijk zelf je projecten managen met behulp van projectmanagementsoftware.

 

Wat is projectmanagementsoftware?

Projectmanagmentsoftware is een platform dat je helpt je bij het beheersen en bijhouden van verschillende projecten. Dit zorgt voor meer overzicht en is daarom erg belangrijk. Met de projectmanagementsoftware beheer je onder andere de taken die er binnen het bedrijf moeten gebeuren, stuur je taken door naar collega’s, geef je prioriteiten aan taken, bekijk je hoe lang je met een taak bezig bent en communiceer je gemakkelijk.

 

Soorten projectmanagementsoftware

Er zijn twee verschillende soorten projectmanagementsoftware:

1. Open source software

Open source software bestaat uit een broncode. Hieruit kun je zelf een systeem voor projectmanagementsoftware maken. Een groot nadeel van deze soort is dat je verstand moet hebben van programmeren. Deze software is daarom alleen voor programmeurs.

2. Software as a service (SAAS)

Gelukkig zijn er voor de mensen die zelf geen projectmanagementsoftware in elkaar kunnen zetten, ook programma’s voor software als service. De voordelen hiervan zijn natuurlijk dat je het je veel minder tijd kost en dat je al je projecten gemakkelijk online of via een app kan beheren. De programma’s zorgen ervoor dat alles voor jou up to date gehouden wordt. Ook ben je ervan verzekerd dat alles altijd werkt.

 

Wil je weten welke projectmanagementsoftware het beste bij jou en jouw bedrijf past? Bekijk hieronder de verschillende opties:

 

 

TIP!

Doe jij je boekhouding al online? Wanneer je een eigen onderneming bent gestart, is het naast het beheren van je taken ook van groot belang dat je je boekhouding goed beheert. Dit kan gemakkelijk online. Een goede boekhouding is naast het gebruiken van een projectmanagementsoftwaresysteem van essentieel belang om een goed inzicht in je bedrijf te hebben.

 

Wat doet projectmanagementsoftware?

– Het zorgt voor een goede planing:
In de software kun je precies invoeren welke taken er gedaan moeten worden. Het zorgt ervoor dat jij een duidelijk overzicht hebt en een goede planning. In de software kun je verschillende deeltaken zetten, zodat jij projecten kunt verdelen. Ook kun je deadlines en prioriteiten aan de taken koppelen.

 

– Het geeft je een overzicht van je budget:
In de projectmanagementsoftware heb je een overzicht van al je gemaakte uitgaven en verkregen inkomsten. Hierdoor zie je precies wat je nog te besteden hebt en weet je wanneer je wat rustiger aan moet doen.

 

– Het houdt bij hoe lang je met een taak bezig bent:
Door middel van time tracking geeft de software precies aan hoe lang je met welke taak bezig bent geweest. Hierdoor heb je een duidelijk overzicht aan welke taken de meeste tijd verloren gaat en welke taken weinig tijd in beslag nemen. Zo kun je in het vervolg de taken beter indelen en een betere inschatting maken van wat je wel en niet af gaat krijgen.

 

– Het zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt communiceren met collega’s:
De software zorgt ervoor dat je gemakkelijk taken kunt doorsturen en taken kunt koppelen aan je collega’s. Ook kun je gemakkelijk commentaar op elkaars werk geven. Hierdoor is iedereen altijd van alles op de hoogte.

 

De voordelen van projectmanagementsoftware

Het werken met een projectmanagmentsoftware geeft meer rust en overzicht. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Hier zijn alle voordelen nog even op een rijtje:

– Je hebt een duidelijk overzicht van de verschillende taken

– Je kunt in deelprojecten werken

– Je kunt taken prioriteren

– Je hebt time tracking

– Je hebt inzicht in je budget

– Je hebt alles handig online of in een app

– Je kunt gemakkelijk communiceren met je collega’s