Meteen naar de inhoud

Logo

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”adwordsmenu”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

LOGO

Een oranje leeuw, een gele ´M´, een appeltje…….weet je welke namen daarbij horen? Vast wel! Niet alleen een goede naam is van belang maar een pakkend logo wat mensen makkelijk onthouden en herkennen is van belang. Daarom een overzicht van een aantal handige tips om tot een goed logo voor jou bedrijf te komen.

Soorten logo´s

Wat handig is om te bepalen voordat je een logo laat/gaat ontwerpen is wat voor soort logo je wil voor je onderneming. Er zijn vele opties maar om een idee te krijgen van de mogelijkheden:

– Woord/letters als logo (bijvoorbeeld ´Ikea´)
– Persoon/figuurtje/Mascotte (pardoes is dat voor de Efteling)
– Beeld logo (zoals het appeltje van ´Apple´)
– Monogram (Louis Vuitton is daar een voorbeeld van)

Kleuren

Misschien heb je al een huisstijl met bijbehorende kleuren waar je heel tevreden mee bent of heb je een duidelijk idee over welke kleuren er in het logo verwerkt zouden moeten zijn. Mocht je dat nou nog niet hebben, dan kan je het natuurlijk overlaten aan een designer of je kan er zelf overna denken.

Uitstraling

Achter kleuren zitten verschillende betekenissen en ook roepen kleuren vaak bepaalde emoties in mensen op. Daarom is het belangrijk om te bedenken wie je doelgroep is en wat je wil uitstralen. Een paar voorbeelden:

– Groen staat voor kalm, fris, jong, duurzaam, natuur;
– Rood wordt juist regelmatig gerelateerd aan macht, warmte, liefde, energie, kracht;
– Blauw is een kleur waarbij associaties als koel, fris, kalm, rust, betrouwbaar.

Brandio.nl

De mensen van Brandio.nl kunnen je helpen bij het bedenken van een bedrijfsnaam en kunnen een compleet pakket leveren inclusief naam, domeinnaam en logo. Dit bedrijf is veel goedkoper dat een reclamebureau.

Brandsupply

Weet je echt niet wat voor soort logo je graag zou willen qua kleur(en) simbolen, vormen? Of heb je op dit moment gewoon echt geen budget om een duur grafisch design bureau in te huren? Dan is Brandsupply echt dé oplossing.

Verschillende logo inzendingen

Eigenlijk kan je het zien als een wedstrijd. Jij geeft de wedstrijd opdracht (waaraan deze eventueel dient te voldoen, denk aan kleuren, iconen, vormen etc.) en vervolgens kan iedereen wie wil logo´s inzenden.

Feedback

Is er één of misschien wel meerdere logo´s bij die je aanspreken maar er ontbreekt nog wat of je zou de kleurtinten graag anders zien? Dan kan je de designers gewoon laten weten wat je er van vind en wat je liever anders zou zien. De designers die dan daarop in willen gaan kunnen dan een aangepast of nieuw ontwerp toesturen.

Hoe werkt het

Je maakt een account aan. Vervolgens kan je kiezen voor 3 soorten paketten, waarvan het goedkoopste pakket ´brons´ prima werkt. Daar betaal je een minimale aanbetaling van 30 euro (dit betaal je aan Brandsupply voor de kosten van het onderhouden van de website etc.). Vervolgens kan je kiezen hoeveel je een designer wil betalen als hij/zij het winnende ontwerp instuurd. Hoe meer je betaald, des te meer inzendingen je kan verwachten maar voor een logo kan je ook meer dan genoeg inzendingen verwachten voor een bedrag van 100 euro.

Geen goed logo – niet betalen

Zit er geen goed logo bij alle inzendingen? Dan beeindig je de wedstrijd en zijn de enige kosten alleen de aanbetaling aan Brandsupply.

Uniek & Op maat

Tuurlijk kan je voor de ´time being´ even een snel logo´tje op Photoshop in elkaar zetten maar wat als je bedrijf gaat groeien en je je eigen creabea ontwerp niet zo professioneel meer vind? Dan betekent dat misschien dat je dan alsnog wil overstappen met alle consequenties van dien. Nieuwe visitekaartjes, websiteheader, facebookpagina, twitterheader, briefpapier, eventuele relatiegeschenken aanpassen etc. Eigenlijk krijg je dus een uniek, op maat gemaat logo voor een prijs die jij ervoor wil betalen.

Handig om te weten

• Doe je boekhouding makkelijker en sneller met een online boekhoudprogramma. Wij hebben er een aantal met elkaar vergeleken en op een rij gezet. Kijk hier voor onze vergelijking.

• Niet alleen voor een ontwerp wedstrijd voor een logo kan je hier terecht maar ook voor een huisstijl, banners, flyers, tekeningen, advertenties, een nieuwsbrief etc.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*